#run2rivers #2rivers2024

Terugblik: de race die niet doorging

Met de kennis van nu blijkt Two Rivers 2020 trendsettend te zijn geweest. De eerste marathon in een lange reeks die dit jaar niet doorging. Cancelled. Het was onze jubileumeditie, de vijfde. Of, het had onze jubileumeditie kunnen zijn.

Verhalen over de race die niet doorging

Nee, het was onze jubileumeditie! Hij ging op een heel andere manier door. En bij een jubileumeditie hoort een gave terugblik. In de vorm van een (digitaal) magazine. Volop verhalen en foto’s, voor jou.

Een gave terugblik. In de vorm van een (digitale) magazine. Volop verhalen en foto’s, voor jou. Klik en lees!

Zaterdag, 8 februari 2020. De hele boel staat. De enthousiaste Two Rivers Crew heeft al maanden knetterhard gewerkt. Het waait hard. We lijken onze ‘slechtweergarantie’ weer te gaan waarmaken.
De Sint-Maartenskerk barst uit zijn voegen. Er zijn drie inspirerende sprekers. Schrijvers. Die ons meenemen in de Magie van de Marathon. Ja, het bestaat. Een betere manier om de laatste nacht voor je marathon in te gaan bestaat niet. Vol inspiratie. Je kunt niet wachten om te starten.

Buiten geselt de harde wind de eeuwenoude toren van Bommel. De gemeentes waar we doorheen lopen geven groen licht, we krijgen definitief toestemming de race door te laten gaan.

Zondag, 9 februari 2020, 6:20. “Hey Marco”. “Hey Ed”. Op bijna hetzelfde moment bellen ze elkaar. Geen oog dichtgedaan. Het weerbericht is verslechterd. “Heb je gehoord dat Schoorl is afgelast?”. “Zelfs het zaalhockey is vandaag afgelast”. Code oranje. “Dat gaat hem niet worden“.

Balen. Omdenken!

Balen. Met een hele grote hoofdletter. Balen! De lopers maar zeker ook de Two Rivers Crew. Prachtig om de veerkracht van de meesten te zien. Begrip ook voor de reacties van anderen. Een rollercoaster van emoties. Natuurlijk. Veiligheid voorop! Maar toch.

Simpel. Het was niet verantwoord.

Maar wat er toen gebeurde. De schok slaat om. ‘s Middags een soort van ‘katerfeestje‘ in de Kerk. Alles stond toch al klaar. En in de weken daarna. Een soort eerste virtuele run van 2020. ‘Verdien alsnog je medaille‘ was hot.

Lees meer in onze digitale terugblik. Veel leesplezier!

Balen. Omdenken. Wat gebeurt er dan? Klik en lees!

En bedenk

Het Two Rivers parcours is in alle jaargetijden prachtig. Het ligt er bovendien altijd. Die stoere rivieren ook. Plan gerust een moment om hem deels of misschien wel helemaal te lopen. Gewoon omdat het leuk is. In je eentje of met een maatje. Velen gingen je al voor.

Dank!

Dank aan iedereen die met energie en een glimlach heeft bijgedragen aan deze bijzondere editie. Ons organsatieteam en de Crew: respect voor de enorme berg werk die jullie hebben verzet! En met name de veerkracht die is getoond.

Maar ook aan alle lopers en onze sponsors. We doen het met z’n allen!