#run2rivers #2rivers2021 #2rivers2022
5 januari 2018

De Vasbyt club met het gele nummer

Een club voor een select gezelschap lopers. De ‘Vasbyt club’ bestaat uit lopers die aan iedere editie van de Two Rivers Marathon hebben meegedaan. Puur om te laten merken dat we het enorm gaaf vinden dat deze lopers er elk jaar weer bij zijn.

Een hele exclusieve club. In 2019 telde hij nog 31 leden, 31 lopers die er iedere editie bij waren. En je herkent ze tijdens de Two Rivers Marathon aan de gele balk op het startnummer.

Bijna alle Vasbyters staan op 9 februari 2020 wéér aan de start. Voor de vijfde keer deelnemen aan de Two Rivers Marathon, in de vijfde editie van het evenement. Trouwe deelnemers! Daar zijn we supertrots op.

Vanaf 2020 kan de club weer groeien!

Vanaf de 2020 editie passen we de spelregels iets aan. Vanaf dan kun je lid worden van de Vasbyt Club als je aan 5 of meer edities hebt meegedaan. Dat biedt perspectief als je door omstandigheden een keer niet hebt kunnen meedoen. Of als je vanaf nu Two Rivers deelnames wilt gaan sparen tot meer dan vijf!

De lopers van de ‘Vastbyt Club’, je herkent ze aan de gele balk op hun startnummers. Dit zijn de ervaren rotten van Two Rivers, de doorzetters.

Unieke muts als extraatje

Dat vinden we leuk. Een extraatje voor de ‘Vasbyters’. Ben je Vasbyter? Meld je bij de startnummeruitgifte op zaterdag 8 of zondag 9 februari. Deze unieke muts ligt dan voor je klaar. Gratis. Omdat we het gaaf vinden dat je er dit jaar voor de vijfde keer bij bent!

Ben je geen Vasbyter maar wil je toch die unieke muts? Dat kan!

Die stoere gele muts, als extraatje voor lopers die alle edities hebben meegedaan. Een geel startnummer, een gele muts!

Vasbyt club, waarom?

We worden enorm geinspireerd door de mooie tradities in onze favoriete Ultramarathons in Zuid-Afrika. Zo kent de Two Oceans Marathon de ‘Blue number club’. Als je 10 of meer Two Ocean Ultra’s hebt gelopen wordt je voor deze bijzondere reeks beloond met een startnummer met een blauwe strook, iedere volgende keer dat je de Two Oceans loopt. Het is een eer om met een blauw nummer te mogen lopen.
Comrades Marathon kent iets soortgelijks. Bij je tiende finish verdien je je ‘Green number’, elke volgende editie loop je met een groen nummer. En zo zijn er nog meer voorbeelden en varianten.

De Two Rivers Marathon introduceerde met ingang van 2018 het ‘gele nummer’, om lopers die altijd hebben deelgenomen te belonen. En een speciale status te geven. Naast het gele nummer verbinden we er een mooie Zuid-Afrikaanse term aan: de ‘Vasbyt club’, voor een groep doorzetters!