#run2rivers #2rivers2024
5 januari 2018

De Vasbyt club met het gele nummer

Een club voor een select gezelschap lopers. De ‘Vasbyt club’ bestaat uit lopers die 5 edities van de Two Rivers Marathon hebben voltooid. Puur om te laten merken dat we het enorm gaaf vinden dat deze lopers er elk jaar weer bij zijn.

Een hele exclusieve club. Op dit moment telt hij 75 leden, 75 lopers die er 5 edities of meer bij waren. En je herkent ze tijdens de Two Rivers Marathon aan de gele balk op het startnummer.

Vasbyters hebben een gegarandeerd startbewijs voor Two Rivers Marathon, of de DUO marathon.

Lid worden? Minimaal 5 maal meedoen.

Je wordt automatisch lid van de Vasbyt Club als je aan 5 of meer edities hebt meegedaan.

De lopers van de ‘Vastbyt Club’, je herkent ze aan de gele balk op hun startnummers. Dit zijn de ervaren rotten van Two Rivers, de doorzetters.

Vasbyter heeft een streepje voor (het blijft 42,2 km hoor)

Vasbyters hebben een gegarandeerd startbewijs voor Two Rivers Marathon, of de DUO marathon. Daarnaast hebben we nog een andere mooie verrassing. Daarover later meer.

Vasbyt club, waarom?

We worden enorm geïnspireerd door de mooie tradities in onze favoriete Ultramarathons in Zuid-Afrika. Zo kent de Two Oceans Marathon de ‘Blue number club’. Als je 10 of meer Two Ocean Ultra’s hebt gelopen wordt je voor deze bijzondere reeks beloond met een startnummer met een blauwe strook, iedere volgende keer dat je de Two Oceans loopt. Het is een eer om met een blauw nummer te mogen lopen.
Comrades Marathon kent iets soortgelijks. Bij je tiende finish verdien je je ‘Green number’, elke volgende editie loop je met een groen nummer. En zo zijn er nog meer voorbeelden en varianten.

De Two Rivers Marathon introduceerde met ingang van 2018 het ‘gele nummer’, om lopers die altijd hebben deelgenomen te belonen. En een speciale status te geven. Naast het gele nummer verbinden we er een mooie Zuid-Afrikaanse term aan: de ‘Vasbyt club’, voor een groep doorzetters!