5 januari 2018

De Vasbyt club met het gele nummer

Een club voor een select gezelschap lopers. De ‘Vasbyt club’ bestaat uit lopers die aan iedere editie van de Two Rivers Marathon hebben meegedaan. Puur om te laten merken dat we het enorm gaaf vinden dat deze lopers er elk jaar weer bij zijn.

Eén van de weinige clubs ook die onmogelijk kan groeien. Het aantal leden blijft in het meest positieve scenario gelijk. Een hele exclusieve club dus. En je herkent ze tijdens de Two Rivers Marathon aan de gele balk op het startnummer. Alle lopers die in de vierde editie van de Two Rivers Marathon voor de vierde keer deelnemen zijn herkenbaar aan deze gele balk, het ‘gele nummer’ (lopers die voor de eerste, tweede of derde keer deelnemen hebben een witte balk). Bekijk alle varianten van het startnummer.

Op 25 februari 2018 stonden zo’n veertig lopers op de startlijst die voor de derde keer meededen aan de Two Rivers Marathon 2018, de derde editie van het evenement.

Vasbyt club, waarom?

We worden enorm geinspireerd door de mooie tradities in onze favoriete Ultramarathons in Zuid-Afrika. Zo kent de Two Oceans Marathon de ‘Blue number club’. Als je 10 of meer Two Ocean Ultra’s hebt gelopen wordt je voor deze bijzondere reeks beloond met een startnummer met een blauwe strook, iedere volgende keer dat je de Two Oceans loopt. Het is een eer om met een blauw nummer te mogen lopen.
Comrades Marathon kent iets soortgelijks. Bij je tiende finish verdien je je ‘Green number’, elke volgende editie loop je met een groen nummer. En zo zijn er nog meer voorbeelden en varianten.

De Two Rivers Marathon introduceerde met ingang van 2018 het ‘gele nummer’, om lopers die altijd hebben deelgenomen te belonen. En een speciale status te geven. Naast het gele nummer verbinden we er een mooie Zuid-Afrikaanse term aan: de ‘Vasbyt club’, voor een groep doorzetters!