#run2rivers #2rivers2024

En we zijn los! Magie van de Marathon

En we zijn los! De voorbereidingen zijn getroffen. De Sint-Maartenskerk, het kloppende hart van de marathon, is ingericht en we hebben een mooie start gemaakt. Vier hardloopcracks brachten hardloopinspiratie voor de Pastaparty.

Magie van de Marathon

Olivier Heimel presenteerde op ontspannen wijze de opening van het Two Rivers weekend. Hans Koeleman vertelde over zijn leven als Olympïer en las ook voor uit zijn boek ‘Olympïers’. Hoe bouwt de spanning op als je als Olympisch atleet op het punt staat de atletiekbaan te betreden?

Olympïer Hans Koeleman leest voor uit ‘Olympïers’

Olivier Verhaege deelde zijn ervaringen op weg naar de epische Spartathlon. Hij verklapte dat hij de ambitie heeft hem opnieuw te lopen. Mede dankzij zijn gelukkige thuissituatie. Hij vertelde dat hij zijn eerste Spartathlon juist op een heel andere basis heeft gelopen.

Beide Oliviers. De linker uitgesproken op de Nederlandse wijze, de ander met een Franse klank. Beiden bevlogen hardlopers.

Koen de Jong legde uit dat het verstandig is het hardloopschema op de mogelijkheden van de marathonloper af te stemmen. Niet iedereen is gebaat bij lange duurlopen van 30 kilometer. En hij vertelde dat het heel goed is voor een ervaren marathonloper om eens te wisselen van trainingsaanpak. Gewoon. Om eens te ervaren wat de voor- en nadelen zijn van het ene ten opzichte van het andere schema. Koen loopt Two Rivers voor het eerst op een ‘regulier’ schema.

Koen leest voor, maar doet het uit eigenlijk uit zijn hoofd.

En daarna. Pasta.

Pasta in de Kerk. Mooie opkomst, gezellige sfeer. Klaar voor Two Rivers!