#run2rivers #2rivers2024

Weer-update. ‘Stabiel onstuimig’

‘Stabiel onstuimig’. De onstuimige vooruitzichten houden aan. Maar ze zijn stabiel in de zin dat de vooruitzichten niet zijn verslechterd.

Start met vrij krachtige wind

Om 11:00 morgenochtend klinkt het startschot! Als organisatie blijven we de weersvooruitzichten echter kort volgen. Mochten de vooruitzichten onverhoopt veranderen dan schakelen we op dat moment en zullen iedereen snel informeren.

In KNMI-terminlogie. Bij de start van Two Rivers hebben we te maken met een vrij krachtige tot krachtige wind (windkracht 4/5 met uitschieters). In de loop van de race, rond 13:00 uur, trekt de wind wat aan maar het blijft vrij krachtig met krachtige uitschieters.

Finish

De late finishers, tussen 15:30 en 16:00, krijgen mogelijk krachtige wind met harde uitschieters te verwerken (uitschieters naar kracht 7). De race blijft grotendeels droog met in het laatste uur kans op wat lichte regen. We handhaven de cut-off van 5 uur, om 16:00 uur gaat de finish onherroepelijk dicht. We zullen lopers die tijdens de race buiten de cut-off lopen vragen bij het navolgende cut-off punt te stoppen.

Dus Two Rivers maakt de reputatie weer waar. De ‘slecht weer garantie’ is niet voor niets afgegeven. Het opnieuw slecht weer hebben maakt ook dat we er ervaring mee krijgen.

Na finish

Kans op vrolijke muziek in de Kerk en keuzestress in de Foodmarket. We hebben het programma licht aangepast en besloten niet alleen de finishers te trakteren op een Vasbyter-biertje maar ook de eventuele uitvallers! Garantie op een vrolijke afsluiting. Met een hoge waarschijnlijkheid op epische verhalen.

Begin avond trekt de wind aan tot stormachtig. Dus aan iedereen voorzichtigheid gevraagd op weg naar huis.

Roy had het vorig jaar ook zwaar in de laatste kilometers met krachtige wind tegen. Maar hij finishte glansrijk. Morgen staat hij weer aan de start!

Maatregelen

De race wordt soberder neergezet. We bouwen geen bogen langs het parcours. De kramen met sportkleding die de Markt in Zaltbommel vrolijk zou aankleden hebben we naar de Kerk verplaatst. De tenten die we aan het parcours bouwen worden slechts neergezet als er enige vorm van luwte in de buurt is, niet in de volle wind.

Bij start/finish wordt de beoogde tent vervangen door een stevige oplegger. Wellicht zullen ook de start/finishbogen worden geschrapt. Op het zware deel van het parcours tussen kilometer 32 en 37 plaatsen we een passagiersbus die als mobiele opvang kan dienen voor lopers die het moeilijk krijgen. In het laatste deel van de race zullen extra EHBO-ers aanwezig zijn.

Verzorgingsposten zijn voorzien van materialen om de voorkomen dat drank/voedsel wegwaait. Onze crew wordt gevraagd extra alert te zijn. Aan een ieder vragen we met gezond verstand te acteren mocht er onderweg iets onvoorziens gebeuren. Zowel lopers, crew als supporters. Laten we allemaal scherp zijn op veiligheid.

Pacers. We stemmen met onze pacers af dat aanpassing van het plan tot de mogelijkheden behoort als de omstandigheden daarom vragen. De groep bij elkaar krijgt extra aandacht, ook als dat wat tijd mocht kosten.

Zonnig momentje

Een mooie dag toegewenst morgen. Hij zal episch worden. Maar met een prachtig doel aan de finish. De zonnige ‘5th edition’ medaille.

De speciale ‘5th edition’ medaille

Eerdere weer-updates

Zie alle berichten over de ontwikkeling van het weer