#run2rivers #2rivers2024

Derde Two Rivers trainingrun op 19 januari

Op weg naar Two Rivers Marathon! In aanloop naar Two Rivers 2020 organiseren we een aantal trainingruns. Om je voor te bereiden op het parcours én natuurlijk voor een stuk gezelligheid! Op 10 november was de eerste, op 8 december de tweede trainingrun. Beiden keren druk bezocht. Op zondag 19 januari organiseren we de derde – en laatste – trainingrun. Op weer een ander deel van het Two Rivers parcours.

Zondag 19 januari

Op zondag 19 januari start de derde trainingrun vanaf Bistro Amadeus in Wellseind. De plaats waar op 9 februari de verzorgingspost staat op kilometer 10. Vertrek om 9:30 uur. Iedereen is welkom!

De route loopt volledig over de dijken langs de Maas. En honderd procent over het parcours van Two Rivers Marathon. Perfecte locatie voor een training!

Onder leiding van Coach André

Onder leiding van coach André Boel verkennen we in een comfortabel tempo een deel van het parcours. De Maas en de dijken staan tijdens deze trainingrun centraal.

Zowel de Marathonlopers, Duo Marathonlopers als andere geinteresseerden kunnen aanhaken. Je kunt kiezen uit de afstanden 18 of 30 kilometer. Vertrek om 9:30 uur. Bistro Amadeus is zondag 19 januari speciaal voor ons geopend. Je kunt wat droge kleding tijdens de Trainingrun achterlaten. Deelname gratis, drankjes voor eigen rekening. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Tempo: drie 30 km groepen (pace 5:00, 5:30 en 6:00) en twee 18 km groepen (pace 5:30 en 6:00). Loop mee met de groep die het tempo loopt dat het dichtste bij jouw comfortabele tempo ligt.

Hoe je meedoet? Heb je Facebook, laat dan bij het evenement Derde Trainingrun Two Rivers 2020 weten dat je komt. En zorg dat je zondag 19 januari om 9:30 uur klaarstaat. Zo simpel is het.

De eerste trainingrun ging over de dijken langs de Waal bij Zaltbommel. De tweede trainingrun ging zowel langs de Maas als de Waal. De derde trainingrun volledig over de dijken langs de Maas. Alledrie geheel over het parcours van Two Rivers Marathon.

Countdown!

André vertelt: ‘Nog een paar weken en dan gaan we weer los op de dijken rondom Zaltbommel. Hopelijk zijn je trainingen allemaal voorspoedig gegaan. Op 19 januari gaan we op weg voor de laatste gezamenlijke training van respectievelijk 18 en 30 kilometer. Om 9:30 uur vertrekken we vanuit restaurant Amadeus te Welseind. Op de 18 km hebben we weer 2 groepen, een groep op het tempo van 5:30 per km en een groep van 6:00 per km. Op de 30 km breiden we deze tempo’s uit met een groep van 5:00 minuten per km. Ben jij er ook weer bij?

Ook bij Amadeus kun je weer je kleding achterlaten en na afloop van je run kun je hier onder het genot van een drankje nog even bijkletsen. Deelname aan de run is gratis, drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.’

Heel blijven

‘Na al die kilometers wil je natuurlijk in de laatste weken niet geblesseerd raken of ziek worden. Ga na 19 januari lekker gas terugnemen en vertrouw op al je trainingen. Ben lief voor je benen en gun ze wat extra rust. Gezond eten en goed uitrusten zal ervoor zorgen dat je op 9 februari topfit aan de start zult staan van jouw hele of halve marathon. Helemaal niet trainen is natuurlijk geen optie, maar neem wat gas terug in de omvang van je trainingen. Probeer eens een aantal kortere tempo trainingen, je zult merken dat deze heerlijk aanvoelen na die kilometers van de laatste maanden.’

Kleding

‘De vorige keer hebben we het er ook al over gehad. Wat moet ik aan? Dit is uiteraard heel persoonlijk. Wist je dat als je bij de buiten tempratuur 5 graden optelt dit de gevoelstempratuur benaderd tijdens het hardlopen? Dus wie weet kan die korte broek dan toch uit de kast?’

Lange of korte broek? Met of zonder muts? Maar altijd het Two Rivers shirt!

Koolhydraten stapelen

‘Goed trainen is één, maar tijdig koolhydraten stapelen is andere pasta! Wist je dat de laatste 2 dagen voor de grote dag DE dagen zijn om flink pasta te eten? Dus vrijdag en zaterdag heerlijk aan de pasta. Nog lekkerder smaken deze borden pasta samen met nog meer hardlopers tijdens de pasta party op zaterdagavond 8 februari georganiseerd door Two Rivers.

Gaan we daar samen nog een vorkje prikken? Je kunt je nu al aanmelden (vol = vol).
Loopse met plezier en graag weer tot de 19e januari!’

Meer vragen?

Neem gerust contact op met Coach André, het meest eenvoudig via Running Coach André op Facebook.