#run2rivers #2rivers2024

Hoe gaan de #2riversleadrunners?

Zit jij op Instagram en volg je #2riversleadrunner, dan vertellen we je niets nieuws. Jij weet hoe het met de Leadrunners gaat. Ze houden ons regelmatig op de hoogte van hun avonturen! En we komen ze soms ook ‘in het echt tegen’, zoals tijdens de trainingrun eerder deze maand.

#2riversleadrunner, hoe zit het ook alweer?

In september plaatsten we een oproep: ‘Word één van onze Two Rivers Leadrunners én verdien een gratis startbewijs! Loop jij vaak, deel jij je ervaringen op Facebook, Insta en/of Strava én heb je een leuke achterban? Reageer dan op de Leadrunner-post op Facebook of Instagram!’

In no-time hadden we een superleuke groep van vijf lopers bij elkaar (en moesten we helaas een aantal anderen teleurstellen). Hieronder een korte update van allevijf.

Angelique tikte New York Marathon af

‘Ik ben Leadrunner Angelique (Evers) en wil jullie graag vertellen hoe het mij vergaan is afgelopen weken.
Toen ik terug kwam uit NY heb ik eerst een paar weken rust gehouden. Mijn lichaam was moe en daar gaf ik dus ook aan toe. Eerlijk gezegd vond ik het wel lekker om even niet te trainen. Daarbij kwam dat ik pijn had gehad tijdens de marathon en ging dus naar mijn fysio om dat na te laten kijken. Er heeft een zenuw bekneld gezeten, vanuit de lage rug/bilspier, constateerde hij. Dat wordt nu losgemaakt/gemasseerd.

Inmiddel was ik ook weer opgestart met het rustig opbouwen van de kilometers. Dat gaat best goed, hoewel ik nog niet verder dan 12 km geweest ben. Dat ga ik de komende weken uitbreiden en ik heb er vertrouwen in dat het goed komt!
Op 8 december heb ik kennisgemaakt met de organisatie en andere lead(runners) en het gebied waar we gaan lopen. Fantastisch, de natuur, het water, de dijk! Ik loop er nooit, dus dat vind ik super tof. Èn zeker met winterse taferelen zal het een mooie, maar ook pittige route worden. Ik kijk uit naar 19 januari – de volgende trainingrun – waar ik nóg meer maatjes ga zien. Tot dan lekker door trainen.’

Allevijf de leadrunners in actie. Christelle, Olivier, Simone, Angelique en Brigitte

Simone kijkt uit pareltje Two Rivers!

‘Afgelopen jaren liep ik (Simone Tanner) steeds dezelfde loopjes, af en toe kwam er iets nieuws voorbij en heel soms een kleiner onbekend evenement. Terugkijkend kan ik steeds weer zeggen dat dat zulke cadeautjes zijn, het parcours niet zo druk, kneuterige organisatie, geweldig mooie routes en fijne enthousiaste vrijwilligers.
Vandaar dat ik iets actiever op zoek ben gegaan naar zulke wedstrijden en de iets bekendere soms heb overgeslagen, ook in 2020 wil ik weer een paar van dit soort pareltjes ontdekken en ik denk dat ik 09-02 de eerste heb ontdekt nl de 2rivers die ik als duo marathon ga lopen.

Het is een mooie aanloop naar een mooi jaar waar ik weer van alles op de planning ben maar nog steeds geen knoop heb doorgehakt welke marathon het gaat worden, als geld geen rol speelde ging ik voor het grote broertje van dit evenement nl de 2oceans maar met 3 kinderen die volgend jaar een vervolgopleiding beginnen zit dat er helaas nog even niet in.’

Christelle met tussenstop Las Vegas

‘Over iets meer dan 7 weken is het zover, mijn 10e marathon! Trainen met een vaste marathonschema is niet echt mijn ding. Mijn excuus is altijd drukke fulltime baan, kids met wisselende sportschema’s en manlief veel naar het buitenland voor zijn werk. Belangrijk voor mij tijdens het hardlopen is plezier hebben en gewoon genieten! ik hou van variatie, in afstand, snelheid, ondergrond en route. Afgelopen weken heb ik als voorbereiding op de 2 Riversmarathon alleen maar leuke loopjes en evenementen gedaan. Zelfs op vakantie ging mijn hardloopschoenen mee en heb ik in Las Vegas 16km over de strip gelopen. Komende weken ga ik focus op de langere afstanden. Hiervoor heb ik inmiddels al een aantal leuke en uitdagende trailruns gepland.’ (Christelle Southey)

Trotse Brigitte op thuisparcours

‘Ik ben Brigitte van Oijen En ben gevraagd door 2rivers om Leadrunner te zijn. Hartstikke leuk , en ben er ook wel een beetje trots op! Zondag 8 december deed ik mee aan de verkennings loop, dat was een mooie voorbereiding voor 9 februari . Helaas kom ik net terug uit een blessure , en ben ik voorzichtiger dan normaal en daardoor ook wat onzeker. Maar ik ga ervoor en weet zeker dat het goed gaat komen. Het zal niet mijn snelste zijn, maar lopen zal ik hem😉 (met mijn duomaatje) kortom ik verheug me er erg op, en heb er ontzettend veel zin in , zondag 19 Januari is de laatste verkenningsloop, wie weet zien we elkaar daar, anders tot de 9e!’

Olivier maakte kennis met de dijken

Olivier Verhaegemaakte op 8 december kennis met het parcours én de lopers. Hij had er met plezier een autorit van twee uur voor over. Geweldig om zijn verhalen te horen. Over het genieten van de jaarlijkse marathon met een groep Belgische vrienden tot zijn avontuur naar de Spartathlon.

Kortgeleden publiceerden we een video waarin hij vijf vragen beantwoordde, maak nader kennis met hem.

Waar dan?

Waar je de leadrunners kunt vinden? Klik maar eens op de link #2riversleadrunner!