#run2rivers #2rivers2024

Tweede Two Rivers trainingrun op 8 december

Op weg naar Two Rivers Marathon! Net als vorig jaar organiseren we in aanloop naar Two Rivers 2020 een aantal trainingruns. Op 10 november was de eerste trainingrun. En ook direct een mooie, wat een prachtig weer hadden we! Op zondag 8 december vindt de tweede plaats. De derde trainingrun organiseren we op 19 januari. Allemaal op zondagen, allemaal op een ander deel van het Two Rivers parcours.

Zondag 8 december

Op zondag 8 december start de tweede trainingrun vanaf Bistro In Petto in Rossum. De plaats waar op 9 februari de verzorgingspost staat op kilometer 32. Vertrek om 9:30 uur. Iedereen is welkom!

De route loopt zowel langs de Waal als de Maas. Geheel over het parcours van Two Rivers Marathon 2020. Perfecte locatie voor een training!

Onder leiding van Coach André

Onder leiding van coach André Boel verkennen we in een comfortabel tempo een deel van het parcours. De Waal en de dijken staan tijdens deze trainingrun centraal.

Zowel de Marathonlopers, Duo Marathonlopers als andere geinteresseerden kunnen aanhaken. Je kunt kiezen uit de afstanden 12 of 20 kilometer. Vertrek om 9:30 uur. Bistro In Petto is zondag 8 december speciaal voor ons geopend. Je kunt wat droge kleding tijdens de Trainingrun achterlaten. Deelname gratis, drankjes voor eigen rekening. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Tempo: drie 20km groepen (pace 5:00, 5:30 en 6:00) en twee 12km groepen (pace 5:30/5:45 en 6:00/6:15). Loop mee met de groep die het tempo loopt dat het dichtste bij jouw comfortabele tempo ligt.

Hoe je meedoet? Heb je Facebook, laat dan bij het evenement Tweede Trainingrun Two Rivers 2020 weten dat je komt. En zorg dat je zondag 8 december om 9:30 uur klaarstaat. Zo simpel is het.

De eerste trainingrun ging over de dijken langs de Waal bij Zaltbommel. De tweede trainingrun raken we zowel de Maas als de Waal, geheel over het parcours van Two Rivers Marathon.

Nut van rustige lange duurlopen

André vertelt: ‘uiteraard zijn jullie allemaal volop aan het trainen voor de Two Rivers marathon op 9 februari aanstaande. Zondag 8 december organiseren we de tweede van de serie van drie gezamenlijke trainingslopen. Dit keer starten we bij Bistro In Petto. Natuurlijk enorm gezellig om zo met hardloop fanaten een mooi stuk te gaan lopen. Niet alleen gezellig maar wist je ook dat deze rustige duurlopen DE basis zijn voor het goed kunnen uitlopen van jouw Two Rivers? Door middel van deze rustige lange duurlopen kan je lichaam steeds meer gaan wennen aan de lange afstand die je gaat lopen. Het maakt geen verschil of je nu gaat voor de lange afstand of de korte afstand. Je hebt deze kilometers nodig om sterker te worden.’

Drank en voedsel

‘Probeer ook tijdens deze duurlopen uit welk eten je onderweg inneemt. Vele lopers gebruiken de zogenaamde gelletjes. Hier zit extra brandstof in die je onderweg hard nodig hebt. Wist je dat een marathonloper als snel 2500 tot 300 kcal verbruikt? Veel van deze koolhydraten kun je van tevoren “stapelen”. Echter tijdens het lopen moet je deze koolhydraten wel aanvullen om een hongerklop te voorkomen. Om te kijken welk gelletje het beste bij jou past kan je dit het beste in de lange duurlopen testen.

Gebruik ook deze lange duurlopen om te leren drinken onderweg. Ook al is het fris, je zult zeker zweten. En dit zweet moet je aanvullen met water of een sportdrank.

Kleding

‘En dan de vraag wat moet ik aan qua kleding? Natuurlijk mag het geweldig mooie jubileum shirt van Two Rivers niet ontbreken aan je outfit. Met de huidige temperaturen is een thermo shirt onder het gave jubileumshirt zeker aan te bevelen. Mocht het dan nog te fris zijn kan een (dun) jack erover een oplossing bieden. Ook dit kun je goed tijdens de trainingen gaan inschatten. En oja, als je dan toch nog even nieuwe schoenen, sokken of broek wilt scoren om er op 9 februari tip top bij te lopen koop deze dan wat eerder zodat je ze nog even kunt “inlopen”.’

Meer vragen? Neem gerust contact op met Coach André, het meest eenvoudig via Running Coach André op Facebook.