#run2rivers #2rivers2024

Er was eens een loper uit Lopik…

“Dat koffiekarretje. Dat gaf de doorslag!” Wouter komt tijdens het ‘katerfeest’ de Sint-Maartenskerk binnen rennen. “Zo. Twee rivieren en tweeënveertig kilometer op de teller”, zegt hij met een grote grijns.

Koffiekarretje

“Gisteren had ik mijn startnummer al in Zaltbommel opgehaald. Ik combineerde het met het kickoff-evenement ‘Magie van de Marathon’ in de Sint-Maartenskerk. Wat een lekkere avond was dat, zeg! Daar maakte ik ook kennis met de meneer van het koffiekarretje. En met name de koffie die hij serveerde. Op zaterdagavond besefte ik nog niet dat dat koffiekarretje me de doorslag zou geven om de strijd met storm Ciara aan te gaan!”

Lek en Waal

“Wat baalde ik toen ik het nieuws hoorde. Two Rivers cancelled. Ik begreep het. En eigenlijk ook weer niet. Het dreunde even na. Géén marathon. En ik was er zo klaar voor. Toen las ik dat er in allerijl een ‘katerfeest‘ werd georganiseerd. Dat – in combinatie met de koffie – deed me besluiten Two Rivers toch te lopen. Niet de rivieren Waal en de Maas, maar vanuit mijn woonplaats Lopik, over de Lek en de Waal.”

Een dikke knuffel. Van zijn vrouw. En een enthousiaste ontvangst door de Two Rivers Crew. Dat maakt de prestatie nog mooier. Een officieuze Two Rivers. Met een briljant lekkere koffie op het ‘katerfeest’ als finish!

Een heroïsch verhaal, uit de mond van een geboren verteller. Wouter met net een marathon in de benen.

Comedian

Wouter Monden is in het dagelijks leven standup Comedian. In zijn vrije tijd doet hij leuke dingen. Dan is hij marathonloper. We hebben nog even gedoublecheckt of hij daadwerkelijk uit Lopik komt. Dat doet hij.

Uiteraard kreeg Wouter de microfoon nog even in zijn hand. Natuurlijk wilde hij zijn verhaal delen. “En”, vertelde hij, “ik zet me ook in voor KiKa, het goede doel”. Zowel hardlopend als op het podium. Bekijk zijn site even, je kunt Wouter helpen, op 4 maart doet hij een benefiet-optreden. Met kanjers als Dolf Jansen. En er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar!

Wouter, aan linkerzijde, als aandachtig luisteraar tijdens ‘Magie van de Marathon’

En de officiële Two Rivers dan?

“Volgend jaar kom ik terug! De organisatie heeft me geraakt. Ik wil ook graag de Two Rivers met de Waal en de Maas kunnen bijtekenen.”

Stel je voor. Wouter volgend jaar ook op het podium. Eigenlijk zijn we wel benieuwd. Zou hij van een slechte openingszin als ‘Er was eens een loper uit Lopik’ toch een mooie avond kunnen maken?