#run2rivers #2rivers2024

Knotsgekke laatste verkenningsrun

Een knotsgekke beeldregistratie van het laatste deel van het parcours. Van het 32 kilometerpunt in Rossum tot de finish in Zaltbommel. De Two Rivers koorts stijgt. Het was een drukke boel op de dijk met veel lopers die in training zijn voor de Two Rivers Marathon. Nieuwsgierig? Bekijk de video!

Marcel Theunissen en Gerard Bambacht hebben dit deel voor je in beeld gebracht en geven een preview van twee minuten. Ze hebben het stokje overgenomen van Ron en Marcel die al eerder van het halve marathonpunt naar Rossum zijn gelopen.
Gerard en Marcel zijn gestart bij Bistro in Petto en hebben het parcours verkend tot de finish bij de Zaltbommelse Stadsbrouwerij en De Poorterij. Dus zo’n 10 kilometer stijf langs de Waal. Ze laten je een aantal bijzondere punten zien. In optimale winterse omstandigheden!

In aanloop naar de Two Rivers Marathon wordt de route in 4 etappes door deelnemers aan de marathon verkend. Bekijk ons Youtube-kanaal voor de andere bijdragen. Er is ook een timelapse beschikbaar van de gehele route.

Tweede marathon
Marcel loopt zijn tweede marathon, zijn tweede Two Rivers. Hij is in 2015 betrokken geraakt bij de voorbereidingen op de eerste editie. Hij liep af en toe hard. Zonder al te veel concrete doelen. De Two Rivers gaf het laatste zetje. Hij heeft zich met zijn bedrijf Locked Safe verbonden als hoofdsponsor én hij schreef zich in voor de marathonafstand! Dapper. Het was zwaar. Zijn gezicht op de finishlijn zei ‘nooit meer’.

Maar dat gevoel kennen we allemaal. Een jaar later is hij topfit. Zijn enthousiasme is overgeslagen op zijn collega’s. Naast Marcel’s marathondeelname staat ook een Locked Safe team ingeschreven voor de Run-Bike-Run. ‘Ja, je ziet ze in bovenstaand filmpje’. Daarnaast kom je ook een aantal collega’s van hem tegen in een rol langs het parcours. Heel mooi dat het gehele bedrijf zo’n betrokkenheid toont!

Marcel zelf geven we natuurlijk een doel mee. ‘Hou die glimlach uit de Verkennings Run vast én verbeter je PR’ 😉
Go Marcel!

Beweeg!
Gerard. Pompt al zijn hele leven veel energie in het hardlopen. Een bekend gezicht in de Bommelerwaard. Hij is al jaren de stuwende kracht achter het Roparun team De Brandwijk Bommelerwaardrunners. Een enthousiast en geolied team dat vaak tot de snelste teams behoort. De laatste jaren lopen ze vanuit Hamburg, de passage ‘bij Tricht’ trekt elk jaar een groter publiek vanuit Zaltbommel. Bommel is trots op hen! Het mooie is trouwens dat Brandwijk, het bedrijf dat de Bommelerwaardrunners ondersteunt, ook één van de sponsors van de Two Rivers Marathon is.

De jeugd uit de Bommelerwaard kent Gerard als ‘meneer Roparun’. Dit omdat hij het gezicht is van de jaarlijkse sponsorrun voor de Roparun op de Bommelse promenade. Alle scholen uit de omgeving zijn dan aanwezig. Gerard zelf doet elk jaar een promotieronde langs de scholen om de scholieren warm te maken ook mee te rennen.

In het dagelijks leven is Gerard fysiotherapeut in zijn eigen goedlopende praktijk Fysiobam. En een dankbare steun voor hardlopers met grote of kleinere pijntjes. Het is een drukke praktijk, ‘s ochtends vroeg open en je kunt er ook regelmatig ‘s avonds terecht.
Zijn motto: ‘Beweeg!’. En hij geeft zelf het goede voorbeeld! Zijn Bommelerwaardrunners zijn met vier teams aanwezig in het onderdeel Duo Marathon. Gerard loopt zelf ook de halve marathon.