#run2rivers #2rivers2024

Verkennings Run, deel 3

Het parcours laat zich weer van zijn beste kant zien! Máár, pas op. Het is hier en daar ook flink uitkijken tussen Hedel en Rossum. Nieuwsgierig? Bekijk de video!

Ron van Roden en Marcel Janssen hebben dit deel voor je in beeld gebracht en geven een 90 seconden preview. Ze hebben het stokje overgenomen van Marjolein en Jan die al eerder van het 10 kilometer- naar het halve marathonpunt zijn gelopen.
Ron en Marcel zijn gestart bij het tunneltje onder de A2 bij Hedel en hebben het parcours verkend tot het 32 kilometerpunt bij Bistro In Petto in Rossum. Dus exact waar de route de tweede rivier – De Waal – raakt. Ze laten je een aantal bijzondere punten zien. Opnieuw in uitzonderlijk mooie omstandigheden!

verkenningsrun3_tworiversmarathon_play

In aanloop naar de Two Rivers Marathon wordt de route in 4 etappes door deelnemers aan de marathon verkend. Bekijk ons Youtube-kanaal voor de andere bijdragen. Er is ook al een timelapse beschikbaar van de gehele route mocht je hier niet op kunnen wachten.

Marathon-avonturiers
Tja, waar heb je het dan over als je samen een stukje loopt? Over marathons. Ron en Marcel lopen graag een marathon. En dan bij voorkeur in het buitenland. Als Ron zijn indrukwekkende rijtje marathonfinishes opnoemt zegt Marcel ‘die heb ik ook gelopen!’ Er komen mooie herinneringen boven.

Klassieke start
Ron liep zijn eerste marathon in Athene. Van Marathon naar Athene om precies te zijn. Over het parcours waar nog vóór het jaar 1900 de eerste marathonwedstrijd werd georganiseerd. Een prachtig debuut.
Daarna liep hij nog Berlijn, Rotterdam en New York. Hij kent het klappen van de zweep. Maar het is iedere keer weer een prestatie van formaat.

Op 12 februari loopt hij samen met Marco Savelkouls de duo-marathon. Ze zijn beiden eigenaar van Ask4Benefits. Je kun bij ze terecht voor advies op het gebied van onder andere verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Zowel zakelijk als particulier. Maar Marco en Ron zijn bovenal sportfanaat en ondersteunen al jaren het triathlonteam Kijani. We zijn er trots op dat ze dit jaar hun sportieve steun uitbreiden naar de Two Rivers Marathon.

En verwachten dat er een optimaal geprepareerd Ask4Benefits-team aan de start staat.

Elk Europees land, maar eerst naar Afrika
Ook Marcel is een echte liefhebber. Hij heeft naast de eerdergenoemde marathons ook nog gelopen in Rome, Dublin, Wenen en Sevilla. Een fraai rijtje! ‘Mijn doel is om steeds een marathon in een ander land te lopen. Gaaf om zo alle landen in Europa aan te doen’, zegt hij lachend. Dat begrijpen wij.

Bijzonder was zijn poging om in 2012 de marathon van New York te lopen. Dat liep uit op een teleurstelling. Door orkaan Sandy ging die marathon niet door. In 2013 kwam de herkansing. ‘Sandy maakt de marathon van New York de meest bijzondere herinnering. Dit samen met het extreem enthousiaste publiek dat me in 2013 alsnog naar de finish schreeuwde’.

‘En Kaapstad. Ik loop al een paar jaar met de gedachte de Two Oceans Marathon te gaan lopen’. Marcel’s vrouw moedigde hem aan deze ultra juist nu te gaan lopen. ‘Je bent nu fit, met hardlopers weet je het maar nooit met blessures’. Een mooi advies. Marcel vertrekt begin april met team Hardlopen in Zuid-Afrika naar Kaapstad.
Het Europese lijstje wordt dit voorjaar niet langer. Wel voegt hij de Bommelerwaard én Zuid-Afrika aan zijn marathonlijst toe!

logo-hiza-zw