#run2rivers #2rivers2024

Goed doel: Run4Schools

Een goed doel? Jazeker! Een deel van de opbrengst van de Two Rivers Marathon gaat naar Run4Schools. Een goed doel dat de mooie link benadrukt die we met Zuid-Afrika hebben.

Leslie Pangemanan, oprichter van Run4Schools, vertelt er meer over. Ook Leslie loopt de Two Rivers Marathon als training voor de Two Oceans Marathon. Hij was de eerste Nederlander die de Two Oceans 10 keer heeft volbracht en daardoor in het bezit is van een ‘blue number’!

In 1993 vertrok Leslie (op de foto in het oranje shirt) voor een periode van drie jaar naar Kaapstad. Uitgezonden door het NOC*NSF om zich bezig te houden met sport als ontwikkelingshulp. Hij werkte onder andere in de Kaapse Townships Khayelitsha en Mitchells Plain. Sport speelde een belangrijke rol in zijn leven. Niet alleen in zijn dagelijks leven, trouwens. Met enorme bewondering was hij ook elk jaar toeschouwer bij de Two Oceans Marathon, de ultra-marathon over 56 kilometer.

In 2004 keerde hij terug naar Zuid-Afrika om de Two Oceans Marathon te gaan lopen. Net zoals deze marathon hebben de schoolkinderen in de Townships hem nooit losgelaten. Aan het lopen van deze marathon verbond hij dus heel natuurlijk de schoolkinderen als goed doel. Dit goede doel is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen stichting.
Run4Schools steunt tegenwoordig 4 scholen in Mitchells Plain. Scholen die aan meer dan 5000 kinderen sport aanbieden, zowel binnen- als naschools. Dit houdt de kinderen zoveel mogelijk uit de onveilige omgeving en biedt ze een prettig alternatief. De scholen kunnen door de steun van Run4Schools sportcoaches in dienst nemen om het leven van de kinderen leuker en uitdagender te maken.

Kortom, een gaaf doel waar Two Rivers Marathon graag een steentje aan bijdraagt! Net als team Hardlopen in Zuid-Afrika loopt ook team Run4Schools mee in de Two Rivers Marathon. Allemaal lopers die in voorbereiding zijn op het avontuur ‘Two Oceans Marathon’ in april.

Geinspireerd door dit verhaal? Ga naar de website van Run4Schools en doe een donatie!