#run2rivers #2rivers2024

Tadaa! Daar is ie dan!

mariekevugts_medaille_tworiversmarathonDeze plak wacht op je aan de finish! ‘Ik ben er trots op dat ik voor de eerste marathon in de Bommelerwaard het logo – en de medaille – heb mogen ontwerpen’, vertelt Marieke Vugts. ‘Een doorvertaling van het eerder door mij gemaakte logo voor swap shirts, shirtjes ruilen. Erg leuk dat ik zo een creatieve bijdrage kan leveren aan dit mooie initiatief waarbij ik samen met mijn partner Joost als duo loper zal deelnemen.’

De Ontwerppraktijk
Met haar bedrijf De Ontwerppraktijk – gevestigd in De Gruyterfabriek – verzorgt Marieke voor een groot aantal klanten de creatieve uitingen. Ze ontwikkelt logo’s, huisstijlen, magazines, websites, verpakkingen en nog veel meer. Marieke bedient hierbij een veelzijdige groep klanten, zoals bijvoorbeeld Avans Hogeschool, Rabobank en Bernhoven (ziekenhuis in Uden).

Doelen stellen
Sinds een jaar of zes is Marieke een actief loper. Nadat ze in 2009 opknapte na een verblijf van tien weken in het ziekenhuis vanwege een forse darmontsteking is ze frequent gaan lopen. Naast het opbouwen van haar conditie heeft ze daarnaast ook gemerkt dat het stellen van doelen bij hardlopen veel resultaat, energie en ontspanning oplevert. ‘Fijn om met een eigen bedrijf, druk gezin en sociaal leven een stok achter de deur te hebben om voldoende tijd te maken voor mijn hardlooptrainingen.’

mariekevugts_valenciaMarathon
‘Iedere week train ik onder begeleiding van Peter Duvekot bij de dames loopgroep LOOP! Op 15 november 2015 heb ik samen met een aantal loopmaatjes mijn eerste marathon gelopen. In Valencia en op voor mij een bijzondere datum, de verjaardag van mijn overleden broer.
Ter voorbereiding heeft Peter een persoonlijk trainingsschema opgesteld wat ertoe heeft geleid dat ik gefinisht ben zonder de gevreesde ‘man met de hamer’ tegen te komen. Bij binnenkomst werden we, door de al eerder ‘gefinishte’ loopmaatjes, via de microfoon van de DJ toegejuicht! Een super gave ervaring die smaakt naar meer… de volgende staat inmiddels alweer in mijn agenda. En dat wordt: de marathon van Rotterdam!’.

Texelse bootstart
‘Dit jaar loop ik bovendien voor de 4e keer de halve marathon van Texel. Ja inderdaad! Dat is die loop met die fantastische bootstart. Dit jaar was de bootstart binnen 3 minuten uitverkocht, zo onzettend populair is deze loop.’ Ook hier gaat Marieke met een grote groep loopmaatjes naartoe. Die ‘individuele’ loopsport heeft zo haar mooie sociale aspecten!

 

de_ontwerppraktijk