#run2rivers #2rivers2024

Two Rivers Marathon als qualifier voor Two Oceans Marathon

Wist jij dat Two Rivers Marathon een officiële qualifier is voor de Two Oceans Marathon in Kaapstad? De Two Oceans is een Ultramarathon over 56 kilometer. Om aan de start te mogen verschijnen moeten lopers zich kwalificeren. Dit doe je onder andere door een reguliere marathon – over 42,2 kilometer – binnen 5 uur te finishen. Het kwalificatiewindow voor de 2020-editie loopt vanaf 1 juli 2019.

Wil je weten hoe een deelname aan Two Oceans Marathon eruit kan zien? 11 september zitten we klaar en kan je ons bellen en bestoken met al je vragen over deelname en voorbereiding. Hoe stel ik mijn vraag?

Two Oceans Marathon

De Two Oceans Marathon is één van die hele bijzondere marathons in de wereld. Strikt genomen is het met zijn 56 kilometer geen marathon. Het is een Ultramarathon. Hij wordt gelopen in Kaapstad, in het uiterste zuiden van Afrika. Deze Ultra loopt zowel langs de Indische als de Atlantische Oceaan. Kun je je voorstellen? Twee oceanen in een marathon! Er is geen enkele andere hardloopwedstrijd waarin je dat kunt beleven. Bovendien loopt de passage langs de Atlantische Oceaan over één van de mooiste kustwegen ter wereld: Chapmans Peak.

Passage Chapmans Peak in de Two Oceans Marathon, langs de Atlantische Oceaan.

Kwalificatie

Kwalificatie voor de Two Oceans is van belang. Zonder een geregistreerde marathon binnen de vijf uur mag je niet meedoen. Verder is je finishtijd in een kwalificatiemarathon van belang voor je startvak. Hoe sneller je loopt hoe dichter bij de startlijn je mag starten. Bekijk de ‘seeding groups‘ op de website van Two Oceans. Een kwalificerende marathon binnen 3u30 geeft je al het recht om in startvak B te starten, dat is behoorlijk vooraan.

Reis naar Two Oceans

Meer weten over meedoen met Two Oceans? Ga naar hardlopeninzuidafrika.nl. Hardlopen in Zuid-Afrika is expert op het gebied van hardloopreizen naar Zuid-Afrika. Ze bieden niet alleen hardloopreizen aan naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad maar ook naar Comrades Marathon (Durban) en Soweto Marathon (Johannesburg). Stuk voor stuk hardloopreizen die je op een laagdrempelige wijze laten kennismaken met de sportbeleving in Zuid-Afrika!