#run2rivers #2rivers2023

Peter, ’56 jaar, 56km’

’56 jaar, 56 kilometer’, dát is de uitdaging van Peter Rigter (Uithoorn). Hij liep in 2012 al eens de ‘halve’ Two Oceans Marathon en was toen enorm onder de indruk van de ultrarunners. ‘Dat wil ik ook!’. Peter is nu samen met Run4Schools in training voor de volledige Two Oceans Marathon over 56 km. In het jaar dat hij 56 wordt! ‘Ik voel me vereerd om aan de eerste editie van de Two Rivers Marathon deel te nemen, deze marathon past bovendien perfect in mijn trainingsprogramma’.
De Two Rivers Marathon heeft op zijn beurt Run4Schools geadopteerd als goede doel van de loop, een deel van de opbrengst is voor hen bestemd.

run4schoolsRun4Schools
Peter: ‘In 2008 ben ik voor het eerst in contact gekomen  met Leslie Pangemanan, oprichter van Run4Schools, die door mijn werkgever was ingehuurd om ons klaar te stomen voor de Dam tot Dam loop van dat zelfde jaar, mijn eerste echte hardloopwedstrijd. Al snel werd mij duidelijk dat Leslie niet alleen een passie voor het hardlopen heeft maar dat zijn hart bij Run4Schools (een stichting die al meer dan 10 jaar in- en naschoolse sportopvang financiert en organiseert op 4 lagere scholen in de townships van Zuid Afrika) en de Two-Oceans marathon in Kaapstad Zuid-Afrika ligt die hij inmiddels 11 keer heeft gelopen’.

peterrigter_tworiversmarathonTwo Oceans Marathon
‘Door zijn passie en enthousiaste verhalen zijn mijn partner en ik in 2012 met Leslie afgereisd naar Kaapstad, om voor Run4Schools de halve Two Oceans marathon te lopen en waarna wij met eigen ogen hebben kunnen zien wat voor goed werk Run4Schools op een school in de township Mitchell’s Plain realiseert. De kinderen in de townships worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches waarin ze heel veel plezier met andere kinderen beleven, zelfvertrouwen krijgen en uit handen blijven van de jeugdbendes. Tevens heb ik in 2012 heb ik alle toenmalige Run4Schools Two Oceans lopers op de 56 km zien finishen waarvan ik zeer onder de indruk was en toen dacht ik al dit wil ik ook nog eens meemaken. Later dat jaar heb ik samen met Jan Knaap en Arjan Zwaan mijn eerste hele marathon van Amsterdam gelopen, nu 4 jaar en 6 marathons later gaat de Two Oceans ultramarathon in 2016 werkelijkheid worden in het jaar dat ik ook eens mij 56ste levensjaar inga. Een mooie combinatie, lopen voor een goed doel en een uitdaging voor jezelf’.

Trainingsprogramma
‘Op dit moment zitten we midden in het Run4Schools trainingsprogramma met als hoogtepunt de Two Rivers marathon op 21 februari die hier perfect op aansluit en voel me dan ook zeer vereerd om aan deze eerste editie te mogen deelnemen. Met nog minder dan 98 dagen te gaan tot D-day op 26 maart in Kaapstad, verheug ik me enorm op deze nieuwe mijlpaal in mijn leven en kijk ook eens op run4schools.nl’.