#run2rivers #2rivers2024

Gerard, ‘Meneer van de Roparun’

roparun_bommelerwaardrunners‘De mens is gemaakt om te bewegen’. Dát is het motto van Gerard Bambacht. Dit brengt hij dagelijks met veel enthousiasme in praktijk. Als loper, maar vooral als fysiotherapeut in zijn praktijk Fysiobam. Veel hardlopers met klachten zijn de afgelopen jaren met Gerard’s hulp weer pijnvrij in beweging gekomen!

Samen met zijn team de Brandwijk Bommelerwaard Runners neemt hij jaarlijks deel aan de Roparun, in 2016 al voor de 17e opeenvolgende keer! Op 21 februari nemen ze met twee duo’s deel aan het onderdeel ’duo-marathon’ van de Two Rivers Marathon. Dit als training voor hun jaarlijkse Roparun-avontuur.

gerardbamacht_nellicoomanMeneer van de Roparun
Veel kinderen in de Bommelerwaard kennen Gerard van de jaarlijkse Promenadeloop. Deze loop wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de Roparun. Gerard is vanuit de organiserende Brandwijk Bommelerwaard Runners hét gezicht van dit evenement. Aan de Scholierenloop doen jaarlijks honderden kids mee. De momenten dat Gerard de startnummers met een grote grijns in de klassen komt afleveren maken hem een beroemdheid! Hij kijkt niet meer vreemd op als hij een kind in de Bommelse binnenstad enthousiast tegen zijn of haar ouders hoort zeggen. ‘Kijk! Daar heb je de meneer van de Roparun’.

Ontzettend leuk ook hoe Gerard reageerde op het nieuws van de Two Rivers Marathon. ‘Gaaf initiatief, die marathon in de Bommelerwaard, ik doe mee! En ben ook graag sponsor’.

beweeg fysiobam.nl