#run2rivers #2rivers2024

Hoe gezelligheidsloper Angelique Evers alleen de 50 kilometer liep

Angelique is één van onze lead runners. Ook zij had grote plannen voor 2020, maar het liep anders. We vroegen haar, hoe ging dat nu, lopen in je bubble?

Alleen trainen, kan ik dat?

Trainen in Corona tijd; hoe deed ik dat? In het begin was er teleurstelling, trainen zonder mijn maatjes van de atletiekvereniging. Ik had nog nooit alleen getraind. Wel een herstelloopje alleen, of een duurloop. Maar verder niet. Ik hou van gezelligheid, samen zijn, samen trainen. Toen dit Corona jaar toch iets langer ging duren dan wij hadden verwacht en alle evenementen opgeschoven of gecanceld werden, kwam er begrip en de ernst wat Corona allemaal met je leven deed. Mijn werk in de zorg werd hectisch, hoewel ik toe was aan zelf training, kwam het er in het begin niet van. Ik liep kleine rondjes, ik probeerde in ieder geval om in beweging te blijven.

 

 

Andere doelen

Heel even dacht ik nog dat de marathon in Berlijn doorging… maar ook dat werd snel duidelijk in mei dat dat natuurlijk ook geen doorgang kon hebben. Wat nu? Waar ga ik voor trainen? Wat ga ik het komende half jaar doen? Eind juni bedacht ik dat ik voor de Isu 50 (Indian Summer Ultra) ging trainen, want die ging immers wel door?! Of ik genoeg tijd had wist ik niet, maar ik ging ervoor! Voor het eerst naar de Ardennen voor de Trail des Fantômes, naar de Posbank… en zo trainde ik vrijwel voor het eerst alleen. Het beviel mij best goed, er was ook geen andere keus. Vier dagen voor dé dag dat het moest gebeuren werd de Isu afgelast.

 

Anqelique op Trail des Fantômes

 

Ik weet niet of ik het kan, dus het proberen waard!

Ik bedacht diezelfde dag dat ik wél ging lopen! Gewoon hier in de bossen rondom Eindhoven. Daar waar ik alleen trainde. Ik had me het bos eigen gemaakt, ik kende voortaan de paadjes. En zo vertrok ik alleen, 50 km alleen lopen. Het was echt fantastisch, wat een uitdaging, wat een overwinning! Dat ik dit voor elkaar kreeg in dit bizarre jaar! Dit had ik nooit kunnen bedenken. Dit was toch wel de bijzonderste dag van dit jaar!
Ik heb veel foto’s gemaakt, genoten, en aan de “finish” een drietal dierbare mensen, zij maakten het compleet.
Zeg nooit dat je iets misschien niet kunt… totdat je het gedaan hebt 🤩

2 thoughts on “Hoe gezelligheidsloper Angelique Evers alleen de 50 kilometer liep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *