#run2rivers #2rivers2024

Nieuw. Finish via Waterpoort!

We hebben dit jaar iets nieuws! De route blijft grotendeels intact maar we zijn er trots op dat de lopers met een groter deel van de historische Vestingstad kennismaken. De startlijn ligt traditiegetrouw op de Boschstraat bij theater De Poorterij. Maar de finish ligt dit jaar op een ander punt in de binnenstad.

Waterpoort
In de middeleeuwen had Zaltbommel vijf toegangspoorten, daar is er nog één van intact gebleven. De Waterpoort. Zoals de naam doet vermoeden ligt de Waal aan de ene zijde, de Waterstraat ligt aan de andere zijde, in de binnenstad.

Frank Haze geeft je een sneakpreview. Frank is makelaar van beroep (bijzonderwonen.com) en specialiseert zich in bijzondere panden. De Waterpoort is bijzonder en Frank is dan ook bijzonder verguld zo’n finish in het vooruitzicht te hebben.

De lopers komen via de Waal vanuit het oosten naar Zaltbommel, via de Waterpoort komt de finishlijn in zicht. De finishlijn ligt zo’n 100 meter verder ter hoogte van de historische Markt.

De gehele route? Die vindt je hier.

Sponsor en VIP-ontvangst
In het fraaie pand langs de Watertoren is Wijnkoperij Van Boort gevestigd. Een begrip in de omgeving. Aan de achterzijde van het pand, in Wijnbar Bij Van Boort, worden sponsors en VIP’s exclusief uitgenodigd om gedurende het evenement een glaasje en een klein hapje te nuttigen. Direct aan het parcours! Uitnodigingen volgen.