28 oktober 2015

Route Two Rivers Marathon

We kunnen hem twee kanten oplopen! Dat houdt het lekker afwisselend. Tot en met 2019 liepen we de route in ‘even’ jaren rechtsom en in ‘oneven’ jaren linksom. Waarom? Om het leuk en afwisselend te houden! Vanaf 2020 doen we het nét even anders. We blijven de Two Rivers Marathon in februari jaarlijks ‘linksom’ lopen, de mystieke ‘Two Rivers by night‘ doen we – ook jaarlijks maar dan in mei – rechtsom.

De ingrediënten: 42 kilometer door de Bommelerwaard, langs de imposante rivieren Maas en Waal, start en finish in de Vestingstad Zaltbommel en zoveel mogelijk kilometers over de dijken. Hoogtemeters? Nauwelijks. Het parcours is, afgezien van een aantal keer de dijk op en af, zo plat als een dubbeltje.

Nieuw in 2020: nu ook de start op de schilderachtige grote markt van Zaltbommel. Op deze kaart start, finish, verzorgingsposten en een aantal afstandsmarkeringen.
Je kunt je tot in detail voorbereiden!

Vanuit Zaltbommel lopen we via Bruchem, Kerkwijk en Wellseind richting de Maas. Die volgen we via Ammerzoden, Hedel, Kerkdriel tot Rossum. De laatste 10 kilometer gaan vanaf Rossum kronkelend langs de Waal naar de historische binnenstad van Zaltbommel. Bij de finish? Medaille, Braai, bier en een boel gezelligheid!

Hieronder de gehele route in vogelvlucht zoals we hem in 2019 hebben gelopen. Om je optimaal voor te bereiden, doe er je voordeel mee! In 2020 is alleen de eerste kilometer anders, de start is – net als de finish – op de historische markt van de Vestingstad Zaltbommel.