#run2rivers #2rivers2024

Ewout viert 42e verjaardag met 42 kilometer

Ewout Eikelboom viert op 25 februari zijn 42e verjaardag met 42 kilometer in de Two Rivers Marathon. En hij heeft zijn eerste verjaardagskado al binnen, hij loopt met startnummer 42!

Hij komt uit Zaltbommel en kent het parcours op zijn duimpje. De derde Two Rivers Marathon wordt zijn derde deelname, hij is daarmee lid van de exlusieve Vasbyt club. Vandaar ook de gele balk op zijn startnummer.

‘Two Rivers Marathon 2018, mijn derde marathon in mijn derde jaar “echt serieus” hardlopen. Editie 2018 op mijn 42e verjaardag door “mijn eigen achtertuin”. Altijd mooi om de vraag “hoe lang loop je al” af te kunnen tellen aan het aantal two rivers deelnames.

Eerste deelname, 2016, (de beruchte wind tegen editie) mezelf behoorlijk tegengekomen, kramp, pijn in knie en heup, bij wellseind stukje gewandeld, daarna doorgelopen en uiteindelijk krakend en piepend binnen gekomen (Hugo bedankt nog voor de laatste kilometers)

2017 beter getraind, tot 30 km vlot mee in de pacer groep, daarna door een “voedingsvergissing” de groep laten gaan en in mijn eigen tempo binnen gekomen.

En dan nu 2018. Op mijn 42e verjaardag mijn derde Two Rivers Marathon.

Vooral lekker lopen, bikkelen en buffelen waar nodig en dan met een grote glimlach over de finish. En dan de heldenverhalen bij de braai…

En met een schuin oog kijk ik al verder naar 8 september, plan is om op exact 42 jaar en 195 dagen oud weer een marathon te lopen. Nog geen keuze gemaakt, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Frankrijk, Zwitserland, of misschien een mid season ronde over het Two Rivers parcours?’.

Als het die laatste optie wordt zorgen we voor een paar enthousiaste begeleiders, Ewout!