#run2rivers #2rivers2024

Sandra steunt Run4Schools, net zoals Two Rivers

Net als voorgaande jaren vormt Stichting Run4Schools het goede doel van de Two Rivers Marathon. De stichting financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid-Afrika. Vorig jaar hebben Ed en Marco ook zelf de scholen in township Mitchells Plains bezocht. Hulp is ongelooflijk hard nodig, de steun wordt daarom graag gecontinueerd. Ook Sandra van de Goor gaat in 2018 naar Kaapstad, om de Two Oceans Marathon te lopen maar ook om geld in te zamelen voor Run4Schools.

Sandra, de helft van 2girls2run
‘Twee jaar geleden hebben Erica en ik (red: samen vormen ze het duo 2girls2run) Marco en Ed leren kennen en zij hebben ons helemaal enthousiast gemaakt om deel te nemen aan de Two Oceans Marathon in Kaapstad. De info-avond die wij in 2016 hebben bijgewoond in Zaltbommel heeft ons meegesleept om “ooit”deze run te gaan doen. Wanneer wisten we precies nog niet, een marathon in Afrika loop je namelijk niet zomaar ff. Maar onze droom moest wel een keer realiteit worden.

2017 Stond aan de deur en natuurlijk was er wel een moment van twijfel maar helaas was 2017 niet helemaal het juiste moment om deze loop van 56 kilometer te volbrengen. Een druk schema staat namelijk ook in de agenda: Werk, trainen, kids, en ga zo maar even verder. De marathon + 14 kilometer paste er toen nog niet tussen en zo werd deze uitgesteld naar 2018. Inmiddels hebben wij het ultrarun- virus overgebracht aan nog een aantal hardloopmaatjes en is de 2OceansMarathon ook een onderdeel geworden van hun bucketlist.

Maar wie zijn wij om zomaar te lopen zonder doel? Net als voorgaande marathon van New York gaan we weer geld inzamelen voor een organisatie. Naast ons grote hardloopdoel om de marathon 56 km vol te houden, sluiten wij ons aan bij Run4schools om een maatschappelijk doel- onderwijs! te helpen verwezenlijken. Jammer genoeg kan Erica door omstandigheden niet mee naar Afrika, maar steunt ons doel Run4schools en traint ze met mij mee daar waar het kan. Ik moet immers iemand hebben waar ik mee kan lachen tijdens de urenlange trainingen.

Intussen moet er dus ook hard getraind worden om de finish überhaupt wel te halen. Nee nee, dat is niet ff zomaar iets. Een paar zware trainingen in de week is niet genoeg. Ik doe ook nog fysiotherapie bij Cees van de Linden – in Oss –  om de beentjes te verwennen en vooral ook om te krachttrainen. Yoga voor de souplesse en spinning voor de interval bij Fitnezzplaza-Oss. Alle 56 km door zand en bergen eisen veel!’

Sandra en Erica liepen vorig jaar, net als in 2018, ook de Two Rivers Marathon. ‘De Two Rivers in Zaltbommel hoort dus ook bij het trainingstraject. Het is een hele gezellige marathon, waar je niet wordt overrompeld door de mensen massa. Daardoor is deze marathon intiem en gezellig. Natuurlijk is het ook afzien, de lange stukken langs de dijk! Het goede nieuws is toch wel dat deze marathon een mooie test is voor de 56 km in Kaapstad. Nog even en ik ben er helemaal klaar voor!…Tot dan!’.

Tot het welverdiende biertje aan de finish!