#run2rivers #2rivers2024

Een Zuid-Afrikaans startschot: Barry Quayle

Traditiegetrouw zal ook dit jaar het startschot gelost worden door iemand met Zuid-Afrikaanse roots. Barry Quayle, geboren en getogen in Kaapstad zal het startschot lossen. En daarna zelf meelopen natuurlijk!

We vroegen Barry hoe dat zit, hardlopen in Zuid-Afrika, is dat nu zo anders dan bij ons hier?

“Misschien. Ik kom zelf uit een gezin waar mijn vader, mijn moeder en mijn broer de Two Oceans Marathon hebben gelopen. Dat zie je in veel families hier. En als je niet meedoet, ben je supporter, langs de route of voor de TV, want alles wordt rechtstreeks uitgezonden. Deze marathons zijn echt nationale iconische evenementen. Trouwens, ik ben niet de snelste van ons gezin, het PR van mijn moeder heb ik na 4 pogingen kunnen verbreken”

Ben je een fanatieke loper? “Ik ren voor de sfeer. Fantastisch zoals we elkaar door een wedstrijd heen kunnen trekken. En ondertussen nog reuze gezellig ook. Je ontmoet zó makkelijk nieuwe mensen onderweg. Hardlopen is daarnaast ook zo fijn om je geest los te maken van alle drukte van de dag”.

Heb je nog een tip voor de deelnemers? “Net als bij de Zuid-Afrikaanse races, staat op het startnummer het aantal malen dat je al meegedaan hebt met Two Rivers. Een super leuke aanleiding om iemand aan te spreken, en je herkent zo de ervaren lopers, ook handig”.

 

Meer weten over Hardlopen in Zuid-Afrika?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *