#run2rivers #2rivers2024

Two Rivers Marathon met een radslag?

Karin Verheijden loopt al jaren de Two Rivers Marathon. Behalve dat ze behoorlijk hard doorloopt is ze ook de enige die Two Rivers heeft gelopen en onderweg een radslag heeft gedaan. Daar wil je meer van weten.

“In 2019 liep ik voor de eerste keer mee met de Two Rivers Marathon. Ik was meteen gecharmeerd van de sfeer die heerlijk ontspannen was. In het dorpshuis startnummer ophalen, kopje koffie drinken, gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en 10 minuten voor de start naar buiten want heerlijk kleinschalig en alles op loopafstand. De eerste 21 km liep ik met Ronald Veuger, die ik toen nog niet kende, in een mooi groepje. Wel iets te hard van start gegaan en me niet helemaal gerealiseerd dat er ook nog een duo marathon gelopen werd en dat er ook lopers halverwege stopten zodat de duo partner de wedstrijd uit kon lopen. De laatste 10 km werden vanwege de iets te voortvarende start erg zwaar. Gelukkig kwam Ronald me weer achterop gelopen en hij was het die me door deze kilometers heen sleepte: een band werd gesmeed. Uiteindelijk super tevreden met mijn tijd en voor iedereen daarna een feestje want alle finishers kregen een Vasbyter en in de kerk was een heus Zuid-Afrikaans feestje. Zó genoten van de sfeer dat ik me voornam voortaan elk jaar mee te doen.

Samen met Ronald

Karin 2e van links

Het jaar erop gooide een storm roet in het eten. Het was die dag onverantwoord om de wedstrijd door te laten gaan. Maar de organisatie van de Two Rivers Marathon zou de organisatie niet zijn als ze geen oplossing zouden bedenken. Er werd bedacht dat de lopers nog een hele maand de tijd kregen om alleen of in een groepje op een later tijdstip alsnog de marathon te lopen.

Met een klein groepje pikten wij een datum en liepen de marathon alsnog. Marco van Leeuwen van de organisatie liep zelfs de eerste kilometers met ons mee en ook de laatste kilometers was er begeleiding voor een tweetal van ons groepje. En bij de finish kregen we uit handen van de organisatie ook nog onze medaille en het bekende biertje. Dat deed de organisatie in die maand niet alleen bij ons maar ook bij andere lopers!

Het jaar erop kwam er voor de organisatie weer een kink in de kabel. Deze keer was de Coronapandemie de boosdoener.  Ook nu werd er door de organisatie naar een alternatief gezocht en mocht er gelopen worden, maar uiteraard in kleine groepjes. Wederom met de nodige belangstelling vanuit de organisatie. Zelf liep ik dat jaar 3 keer. De eerste keer ging het zeer moeizaam en dat vond ik vooral heel erg voor Ronald die mij de tweede helft begeleidde. Daarom besloot ik drie weken later voor een herkansing te gaan. Het zou prachtig mooi weer worden en bovendien had ik voor de eerste keer per ongeluk twee medailles thuis ontvangen en die tweede wilde ik ook echt verdiend hebben. Het ging die dag gelukkig super. Ronald fietste de eerste 7 km met me mee en de laatste 10 km liep hij mee. In een voor mij persoonlijk record kwam ik dolgelukkig binnen.  Mooi om te vermelden dat iemand van de organisatie mij ‘wegschoot’ en dat Marieke, ook van de organisatie, ons bij de finish opwachtte.

De derde marathon van dat jaar was helemaal speciaal want dat was een marathon midden in de nacht. Zoiets moois heb ik nog nooit meegemaakt. Een kleine groep mensen die in het donker start met lopen en de zon ziet opkomen. Geen wedstrijd maar het tempo zodanig dat de groep bij elkaar bleef: prachtig! En daarna rond 6 uur in de ochtend een gezamenlijk ontbijt buiten in de tuin met ook hier de Vasbyter en napraten over de marathon.

Vorig jaar dan eindelijk weer een normale marathon voor de organisatie. Wel nieuw: de datum en locatie. Maar super leuk want daardoor helemaal een feest want heerlijk weer, Na afloop buiten op het grasveld een mooie nazit met allerlei Zuid-Afrikaanse lekkernijen.

Dit jaar wordt de marathon ook weer in april gehouden. Voor mezelf komt het niet echt uit want 3 weken later is de marathon van Rotterdam waar tevens het Nederlands Kampioenschap gehouden wordt. Daar wil ik graag een podiumplaats bemachtigen. Echter geen haar op mijn hoofd die erover denkt dat ik de Two Rivers Marathon ga overslaan want voor mij blijft deze marathon, zeker door de  mensen van de organisatie, de meest geweldige. Dit jaar een keer lekker als training lopen en wellicht nog iemand hazen.

Maar vooral genieten van de altijd geweldige sfeer. Zo’n zin in!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *