#run2rivers #2rivers2024

Het weer. De storm. Gaat het door?

Het weer. Het houdt ons allemaal bezig! Two Rivers Marathon staat zondag op de kalender. En de eerste storm met een eigen naam, ‘Ciara’, nadert Nederland. Ook op zondag. Niet bepaald een droomscenario.

Actuele status

Een update. Zoals eerder gemeld in ons nieuwsbericht van donderdag wordt er zondag onstuimig weer verwacht. Een stevige wind die aan het einde van de middag/begin avond naar stormkracht gaat.

De organisatie van Two Rivers onderhoudt nauw contact met betrokken instanties en volgt de ontwikkeling van het weer op de voet. Zoals het er nu uitziet is het verantwoord het evenement door te laten gaan. Maar alertheid is geboden.

Komende dagen staat een regelmatig overleg met betrokkenen gepland om de voor dat moment actuele vooruitzichten te bespreken. We houden jullie via onze site up-to-date. We krijgen veel vragen binnen of het evenement al dan niet doorgaat. Het antwoord is ‘ja’. Mochten de vooruitzichten onverhoopt veranderen dan schakelen we op dat moment en zullen iedereen snel informeren.

Weer en maatregelen

Bij de start van Two Rivers, zondag om 11:00 uur, hebben we te maken met een vrij krachtige tot krachtige wind (windkracht 5 met uitschieters). In de loop van de race, rond 13:00 uur, trekt de wind aan naar krachtig (windkracht 6, met flinke uitschieters). Richting 16:00 uur, het einde van de race, wordt harde wind verwacht met stormachtige uitschieters (windkracht 7 en meer).
Het hoogtepunt van de storm ligt in de avond.

De wind is ZW. Voor de langzamere lopers kan het laatste stuk, met name van kilometer 32 tot 37, daarom zwaar worden. De meeste lopers hebben het dan per definitie zwaarder, maar met de krachtige wind ‘precies op de neus’ kan het meer dan lastig worden. We zorgen dat er op dit stuk een passagiersbus staat (dat doen we in samenwerking met Juijn, het bedrijf dat ook de pendeldiensten naar het halve marathonpunt verzorgt). Mochten lopers onverhoopt problemen ondervinden dan kunnen ze direct instappen. Als een mobiel opvangpunt. Er is extra waakzaamheid vanuit de organisatie.

Verder maken we de verzorgingsposten meer ‘storm-proof’ om te voorkomen dat volle bekertjes worden weggeblazen. Bij elke verzorgingspost is beschutting aanwezig en kunnen lopers in problemen worden opgepikt. Ook schrappen we een aantal bogen op het parcours.
Daarnaast doen we een beroep op ieders gezond verstand. Acteer verstandig mocht de situatie daarom vragen.

Zaltbommel nu

Je wilt het eigenlijk niet weten. Nu, op 7 februari.

Vrijdag 7 februari. Een zonnige Boschstraat in Zaltbommel, op de doorgang naar de startstreep.

En nog iets… hoogwater

We doen er alles aan om er een heroïsche dag van te maken! Naast een stevige wind krijgen we ook nog eens hoogwater. Stoere schuimkoppen op de uitdijende rivieren Waal en Maas.

Vooral mooi, niet zo lastig. We lopen namelijk op de dijken of binnendijks. Maar pas op met parkeren! Kies  voor de alternatieve parkeerplaatsen Beersteeg of Albert Heijn.

Pas op! Hoogwater, niet buitendijks parkeren.