#run2rivers #2rivers2024

Onstuimige Two Rivers?

Two Rivers heeft een reputatie hoog te houden. Ook dit jaar lijken we de ‘slecht weer garantie’ te kunnen waarmaken! Onstuimige vooruitzichten.

No one said it would be easy!

De voorspellingen voor zondag veranderen nog van moment tot moment. Het lijkt echter steeds waarschijnlijker dat het een onstuimige dag gaat worden. Er wordt een stevige wind voorspeld plus regen tegen het eind van de race. Maar hey, ‘no one said it would be easy!’.

De organisatie houdt de weersvoorspellingen goed in de gaten. Eventuele aanpassingen worden voorbereid en bepaalde zaken kunnen mogelijk wat strakker worden neergezet. In het belang van de lopers én vrijwilligers. Handig als je onze berichtgeving de komende dagen goed in de gaten houdt. We houden je zoveel mogelijk up-to-date.

Probeer aan te sluiten bij pacergroepen en profiteer van de relatieve luwte (foto Marco Oomen)

Tips lopers

Bedenk goed welke kleding je gaat dragen. De temperatuur zal rond de 10 graden zijn, niet extreem koud. Maar met wind en regen is het zaak wel rekening te houden met enige afkoeling. Zeker met de wind op kop.

We hebben diverse pacergroepen in het veld. Het lopen in een groep is prettiger dan alleen de strijd met de wind aangaan. Haak waar mogelijk aan bij pacergroepen of vorm bij tegenwind zelf groepjes zodat je (afwisselend) in de luwte kunt lopen.

Pas je tempo aan. Natuurlijk begrijpen we dat je in topvorm bent en helemaal klaar voor aanscherping van je PR. Bedenk echter dat je er een veel sterkere loper van kunt worden als je in staat bent je aan te passen aan de omstandigheden. Met profijt op de korte en langere termijn!

Taai. De laatste 10 kilometer behoort tot de mooiste delen van het parcours. Juist op dit stuk zal de zuidwesten wind niet je beste vriend zijn. Je krijgt hem op de neus nét op het punt waar de ‘man met de hamer’ vaak ook kan toeslaan. Hou hier rekening mee. Verspil niet al je energie in de eerste 30 kilometer.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Naast de laatste 10 kilometer zul je ook de eerste 10 kilometer moeten bikkelen. Maar. Tussen kilometer 12 en kilometer 32 ‘knetterharde’ wind in je rug!

En ook deze heb je alvast in de pocket. De edities waar nog lang over wordt nagepraat zijn de heroïsche edities. De ‘weet je nog?’ marathons. Jij was bij Two Rivers 2020! Met de eerste stoere verhalen bij die welverdiende Vasbyter al direct na de finish!