#run2rivers #2rivers2024

Magie van de Marathon. Bekende hardlopers vertellen.

We bestaan vijf jaar. En daarom doen we iets extra’s!

Op zaterdag 8 februari, de dag voor de marathon, is er een extra evenement. Van 16:45 tot 17:45 uur in de Sint-Maartenskerk, de locatie waar om 18:00 uur de Pastaparty begint. ‘Magie van de Marathon. Bekende hardlopers vertellen.’ is gratis toegankelijk voor deelnemers aan Two Rivers Marathon, en uiteraard voor ook de grote groep vrijwilligers.

Hardlopende verhalenvertellers

We zijn er trots op dat drie bekende hardlopende verhalenvertellers hun passie komen delen. En stukken voordragen uit hun hardloopboeken. Je bent hun namen of boeken vast wel eens tegengekomen: Hans Koeleman, Koen de Jong en Olivier Verhaege. En als kers op de taart verzorgt Olivier Heimel de presentatie!

We stellen ze aan je voor.

Hans Koeleman

Een hardlopende verhalenverteller. Tweemaal liep hij op de 3000 meter steeple chase op de Olympische Spelen en meer dan dertig maal 42.2 of langer. Hij is schrijver van Het blauwe uur en Olympiërs gelooft heilig in de kracht van het verhaal om een loper harder of langer te laten lopen. Abdelkader Benali noemt hem de Bob Dylan onder de hardlopers: melancholiek, opstandig en altijd onderweg.

Hans lost op zondag 9 februari het startschot van Two Rivers 2020.

Hans Koeleman, op de plek waar hij op 9 februari het startschot van Two Rivers lost.

Koen de Jong

Koen de Jong schreef verschillende boeken over hardlopen en ademhaling. Van zijn boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in 9 landen vertaald. Voor Koen begon zijn hardlopersleven pas nadat hij een boek had geschreven over marathontraining. Hoe dat zit, vertelt hij op 8 februari. Zijn favoriete loopomgeving: het bos in de herfst. Zijn PR op de marathon: 2:59:02 (yeah).

Koen loopt dit jaar zijn eerste Two Rivers Marathon. En denkt stiekem aan een sub 2:59.

Koen, hij doet de voorbereiding voor Two Rivers anders. Niet volgens het Sportrusten-schema, maar met langere trainingen dan max 14 kilometer.

Olivier Verhaege

Een net 40 jaar geworden fiscalist uit een klein landelijk dorpje nabij Gent die graag loopt. Het hardlopen zorgt ervoor dat hij na een dagje op kantoor nog even van de buitenlucht kan proeven. Dat brengt rust en evenwicht in zijn leven. Uiteraard heeft hij ook een doel nodig om voor te trainen, maar het hardlopen is veel meer dan trainen. Het maakt hem tot wie hij is. Door de jaren heen is het hardlopen steeds prominenter aanwezig geworden. Onmisbaar.

En ja, het ging ook steeds verder met als (voorlopig) orgelpunt de Spartathlon. In voorbereiding op die tocht heeft hij een dagboek bijgehouden van ongeveer 780 bladzijden. Dat dagboek is een heus boek geworden waar hij erg trots op is, ‘het hoofd weegt zwaarder dan de benen’.

Olivier is één lopers die als #2riversleadrunner hun ervaringen delen op weg naar Two Rivers. Hij loopt de gehele Marathon.

Olivier Verhaege, een sympathieke Belg, heeft zijn avontuur naar de finishlijn van de Spartathlon in Sparta (Griekenland) op prachtig wijze beschreven

Olivier Heimel

Olivier Heimel (43) is hoofdredacteur van Runner’s World, hét hardloopblad van de Lage Landen. Hoewel hij eigenlijk 800 meterloper is (in 2017 werd hij zelfs Nederlands kampioen op de die afstand bij de Masters 40+), is ook híj niet ongevoelig voor de magie van de marathon. In 2018 maakte hij zijn debuut op de afstand (2.47, in Utrecht). Als Bosschenaar (sinds 2010), die dagelijks de Treurenbrug oversteekt, is hij natuurlijk ook bekend met de Two Rivers.

Vorig jaar liep hij tot halverwege mee. Ook dit jaar staat hij aan de start. In de podcast Susy Q&A praat hij regelmatig over zijn voorbereidingen op het evenement.

Olivier Heimel vlakbij het kantoor van Runner’s World in de Amsterdamse havens. Foto Martyn de Jong

Erbij zijn?

Dat kan! Geef bij het evenement ‘Magie van de Marathon. Bekende hardlopers vertellen.‘ op Facebook aan dat je ‘gaat’. En zorg dat je rond 16:30 aanwezig bent. Deelname is gratis.

Na de sessie is er ruimte om een gesigneerd boek te bemachtigen!

Pastaparty

Aansluitend om 18:00 uur begint de pastaparty. Ook hier kun je aan deelnemen. Hiervoor dien je vantevoren een ticket te kopen, dat kan via onze webshop.