#run2rivers #2rivers2024

Warm lopen

Voor de Two Rivers marathon heb je twee rivieren nodig. En nog twee andere hele belangrijke elementen: lopers én vrijwilligers. Die twee rivieren liggen er, de inschrijving voor de lopers is gesloten. Maar ja, zonder vrijwilligers geen prachtig evenement. Deze week: Martin Teeuwen, vrijwilliger én sponsor van de marathon.

“Ik ben al vanaf het begin betrokken bij de marathon”, vertelt Martin. “De allereerste marathon was voor mij een halve marathon, later ben ik ook de hele marathon gaan lopen. Als ik niet geblesseerd ben loop ik de marathon elk jaar. Als sponsor zorg ik voor de aggregaten en kachels op de verzorgingsposten.”

Martin bezig met het plaatsen van de bekende routepaaltjes

Martin verhuurt en verkoopt met zijn bedrijf Teeuwen Tuin Bos en Parktechniek in Zuilichem tuinmachines en agrarische machines. De kachels en aggregaten die we tijdens de marathon gebruiken stelt hij beschikbaar voor de marathon. Op vrijdag levert Martin al het materiaal centraal aan en in kleine teams worden dan de materialen verspreid over het marathongebied. Op maandag, na afloop van de Two Rivers Marathon, wordt alles weer opgehaald. Martin: “Het mooie is dat ik als vrijwilliger op de dag van de marathon zelf, op zondag, niets meer hoef te doen. Dan loop ik zelf de marathon. Zo kan ik vrijwilliger zijn en toch ook meedoen.”

Uren in de kou langs de route, maar onze vrijwilligers blijven lachen. “We lopen allemaal warm voor de marathon, maar de vrijwilligers staan uren stil langs de route en het is koud. Je wilt dat ook het voor hen gezellig en leuk is. Ik zorg ervoor dat de vrijwilligers er warmpjes bij zitten”.

Iets voor jou?

Ook dit jaar zijn we op zoek naar vrijwilligers om dit prachtige evenement in de Bommelerwaard te kunnen organiseren. Misschien zie jij meer in begeleidend fietser, opbouw start/finishterrein, verkeersregelaar, volgauto, uitzetten parcours, fotograaf, muziek etc. Hoe dan ook, je kunt kiezen wat bij jou past.

Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@tworiversmarathon.nl . Marieke neemt snel contact met je op. Zij is de coördinator voor de vrijwilligers. Op 6 februari loopt ze trouwens gewoon tussen de lopers om na de finish de medaille in ontvangst te nemen. Misschien wel uit jouw handen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *