#run2rivers #2rivers2024

Wat eet je tijdens de marathon? Wees voorbereid.

Hoe verder je als loper komt in de marathon, des te belangrijker is je verzorging onderweg. Hoe is het geregeld met de sportvoeding tijdens de race? We vragen het aan Michel Schoon, onze Race Director.

Michel: ‘Een ogenschijnlijk klein detail kan immers zomaar grote gevolgen hebben voor je prestatie. Zeker met sportvoeding. Het is uitermate belangrijk dat alles wat je de marathondag doet of eet, dat je dat al eens eerder gedaan of gegeten hebt. Geen verrassingen voor jouw lichaam op de dag!’

Dat is mooi gezegd Michel, maar zeker als je voor de eerste keer een marathon loopt, dan heb je toch geen idee van wat verstandig is?

Michel: ‘Ik adviseer lopers dan ook altijd om 3 weken voor de marathon een ‘generale’ te doen, dus op dezelfde tijd op te staan, hetzelfde te eten en drinken enzovoort. Alleen loop je tijdens ‘de generale’ uiteraard geen 42km maar aanzienlijk korter’.

Nu hebben we bij Two Rivers Marathon 226ERS voor de sportvoeding, waarom hebben we die gekozen?

Michel: ‘Eind 2019 leerde ik 226ERS beter kennen, we kregen via sponsor Stehmann Sport 2000 een aantal proef monsters bij hardloopgroep Gruppo007. Wat meteen opviel was dat het vegan was en de
verpakking, daar was goed over nagedacht; makkelijk te openen met de mond en de tube zelfs
hersluitbaar. En vooral: wordt makkelijk opgenomen door het lichaam. Sindsdien gebruik ik zelf 226ERS met tijdens mijn eigen hardloop evenementen’.

Bij de verzorgingsposten vind je bekertjes met 226ERS isotonic drink Lemon + Cola smaak.

226ERS bio Energy Gel in verschillende smaken is op de wedstrijddag te koop in de stand van Stehmann Sport 2000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *