#run2rivers #2rivers2024

Two Rivers by Night 2019

Eens per jaar… gaat een groepje lopers in het donker op pad. Voor de Two Rivers by Night.

42 Mystieke kilometers
Traditioneel met een start om 3:00 uur ‘s nachts. In het pikkedonker. Langzaam wordt de dageraad tegemoet gelopen, 42 mystieke kilometers over het Two Rivers parcours. Met een zonsopkomst fraaier dan ooit!

Het Two Rivers parcours, de exacte loop die ook in februari wordt gelopen. Alleen net andersom. Gaat de Two Rivers in februari linksom, de Two Rivers by Night gaat rechtsom. Nét even anders…

Eerste ‘verzorgingspost’ op het halve marathonpunt

Oorsprong
De ‘reguliere’ Two Rivers Marathon in februari is een trainings- en kwalificatie marathon voor Two Oceans Marathon. De Two Rivers by Night is een laatste long run voor lopers die in voorbereiding zijn op de Comrades Marathon. Deze ultramarathon over bijna 90 kilometer wordt elk jaar in juni gelopen en vergt een serieus aantal trainingskilometers.

De Two Rivers by Night is echter niet alleen voor Comradeslopers, ook voor een aantal andere liefhebbers die deze gave run willen meemaken. Hij is en blijft uniek en klein. Inschrijven niet mogelijk, ‘on invitation only’.

Een brandende gloed als zonsopkomst

Ontspannen tempo
Een trainingsmarathon, voor lopers die al menig marathon in de benen hebben. De meesten zelfs al een aardige rits ultra’s. Het tempo is altijd ontspannen. De basisregel is ‘samen uit, samen thuis’, het credo: ‘fun’.

Laatste stukje dijk op km 32, nog 10km door de polder naar de finish

De zon tegemoet
Ja natuurlijk, de zonsopkomst tussen 5:00 en 6:00 uur kan magisch zijn. Hij was het ook deze keer. Maar de opkomende zon rond 7:00 uur tegemoet lopen in het zicht van de finish is de ware bonus. We laten de relatief koude nacht achter ons en warmen ons aan die grote felle lamp, daar net boven de horizon.

Laatste kilometers met de finish in zicht. En de zon op de kop.

Beloning
De mensen die de Two Rivers Marathon 2019 hebben gelopen herkennen hem! Met een klein verschil. Niet de groene achtergrond van de reguliere editie. Nee, deze versie heeft een gitzwarte achtergrond. Een unieke medaille voor een zeer select groepje lopers.

Een medaille. En een welverdiend gezamenlijk onbijt!

De unieke – gitzwarte – Two Rivers by Night medaille

Ook eens meedoen?
Ga mee naar Comrades 2020 en je hebt grote kans dat je wordt uitgenodigd voor de 2020-editie. Geen Comrades maar toch meedoen? Dan moet je een overtuigend verhaal hebben! Zet het alvast in de week, stuur een bericht naar info@tworiversmarathon.nl