#run2rivers #2rivers2024

Hoe draag je je startnummer? En wat zijn cut-off tijden?

Hoe maken we dat hele gedoe met startnummers en tijden nou leuker en spannender? Weet je wat, we halen een aantal Zuid-Afrikaanse elementen naar de Two Rivers Marathon! Elementen die we zelf altijd zo gaaf vinden in de Afrikaanse races.

Twee startnummers
Om te beginnen krijg je twee startnummers. Eén voor op je borst en één voor op je rug. Belangrijk: zorg ervoor dat je het nummer met de chip op je borst bevestigt, dit voor een correcte tijdmeting.

Waarom ook op de rug? Omdat je als loper dan kunt zien wie je medelopers zijn, aan welk onderdeel ze meedoen én voor de hoeveelste keer ze meedoen. Dit staat allemaal op het startnummer.

Kan een mooie aanleiding zijn om een praatje met een medeloper te maken, je kijkt tenslotte langer op de rug dan op de borst van je medelopers. ‘Zo Ewout, jij bent er iedere keer bij geweest. Superleuk man! Vertel eens, waar zitten de taaie stukken’.
Of ‘Zo Roy, jij bent er voor de tweede keer bij. Vind je nu het eerste of het tweede deel van de Duo-Marathon leuker?’. Roy zal vast vertellen dat het ook van de editie afhangt. Wordt het parcours linksom of rechtsom gelopen? In 2018 lopen we trouwens rechtsom.

 

Vasbyt club
Alle lopers met een derde deelname krijgen een gele balk. Zij zijn er alle edities bij geweest. Dit zijn de ervaren deelnemers. Het is een unieke club, met een unieke naam: de Vasbyt club. In goed Zuid-Afrikaans. De club heeft zo’n veertig leden.

Cut-off tijden
De marathon duurt maximaal 5 uur. Om exact 16:00 uur sluiten we de finish. Iedereen die zich dan nog op het parcours bevindt vragen we te stoppen. Conform hieraan sluiten we de race ook op een aantal tussenpunten. Passeer je deze punten ná onderstaande tijden ook dan vragen we je de race te stoppen en je startnummer in te leveren bij betreffende post. Cut-off tijden:

  • Halve marathonpunt 13:30 uur;
  • Verzorgingspost 37,5 km 15:30 uur;
  • Finish 16:00 uur.

We geven je dus een mooi doel mee. Veel succes!