#run2rivers #2rivers2023

Opbrengst Two Rivers 2018 naar Run4Schools

De opbrengst van de Two Rivers Marathon 2018 gaat naar Stichting Run4Schools. Deze stichting ondersteunt een viertal scholen in de township Mitchells Plains, één van de voorsteden van Kaapstad. Een arme en onveilige omgeving. Zeker voor opgroeiende kinderen.

In Nederland maken ouders zich over het algemeen geen zorgen over hun kinderen als ze uit school komen. Kinderen worden opgevangen door de ouders, een oppas of ze gaan naar de naschoolse opvang.

In de townships van Zuid Afrika ligt het anders. Na school worden de meeste kinderen aan hun lot overgelaten. Ze hangen rond op straat en de kans is groot dat ze in aanraking komen met jeugdbendes, criminaliteit, alcohol en drugs.

Daarom is het initiatief van Stichting Run4Schools voor de kinderen in de townships zo belangrijk. De stichting financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika. Kinderen worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven uit handen van de jeugdbendes.

We zijn er trots op dat we als Two Rivers Marathon een bijdrage aan dit goede doel hebben kunnen leveren. Mede dankzij jou als deelnemer! Op de foto overhandigen we Arjan Zwaan als voorzitter van de stichting een cheque van EUR 1500,-. Arjan liep zelf overigens ook de Two Rivers Marathon.

Vorig jaar hebben we in de week voor de Two Oceans Marathon met team Hardlopen in Zuid-Afrika – namens de Two Rivers Marathon – zelf de scholen in de Townships bezocht. We waren er stil van. Beduusd. Vreselijk mooi dat we vanuit de Two Rivers een steentje kunnen bijdragen! Elke glimlach die we op een gezichtje kunnen toveren is meegenomen.