#run2rivers #2rivers2024

Machteld ziet nagenoeg niets, maar loopt wél mee!

Machteld Cossee is Usher patiënt en ziet bijna niets. Hoe ongelooflijk dapper is het dan om toch mee te doen aan evenementen als de Two Rivers Marathon. Even weer zo vrij als een vogel!

Jan Knaap, Two Rivers én Two Oceans veteraan, is één van haar regelmatige Running Blind begeleiders. Samen liepen ze Two Rivers. Ze stapten in op het tien kilometerpunt bij het verzorgingspunt bij Bistro In Petto. Machteld had nog niet eerder een 30+ gelopen.

Met een knipoog vertelden de marathonlopers later ‘makkie, dan heb je mooi die eerste tien kilometer met de wind op kop ontlopen!’.  Jan en Machteld lopen met een buddyline. Met korte aanwijzigingen geeft Jan de route aan. Ook obstakels kondigt hij aan. ‘Pas op, drempeltje’. Het grootste deel lopen ze in een gezamenlijke flow over de dijken langs de Maas.

En aan de finish in Zaltbommel is weer een nieuwe grens overwonnen. De 30-kilometergrens! Respect Machteld.

Machteld gaf Ed en Marco eerder een inkijkje in haar leven. Als Usher patient én als hardloopster. In het boek Opgeven is geen optie vertelt ze haar bijzondere verhaal in het hoofdstuk Vrij als een vogel.
En denk je na het lezen van Machteld’s verhaal ‘Wat gaaf, ik zou ook wel eens een slechtziende of blinde loper willen begeleiden’. Dat kan! Neem contact op met Running Blind en meld je aan als buddy.