#run2rivers #2rivers2024

Marjolein, ‘verkiest Two Rivers boven Sevilla’

marjoleinmenheere_tworiversmarathonMarjolein loopt graag marathons in gezelschap van haar loopmaatjes. Met marathonfinishes in onder andere Londen, New York, Berlijn, Parijs en Valencia blijkt dat ze het ook slim weet te combineren met mooie trips!
Des te leuker is het dat Marjolein de voorkeur geeft aan de Two Rivers Marathon en haar startbewijs voor de marathon van Sevilla (óók op 21 februari 2016) aan een andere loper laat. Een thuismarathon in de Bommelerwaard wil ze niet missen!

Fit worden, zijn en blijven – voor jong en oud
‘Ik zie in mijn dagelijkse werk als Apotheker dat veel mensen problemen hebben met hun gezondheid. Door het minder fit worden komen sommigen vaak in een vicieuze cirkel met minder bewegen, minder buitenlucht en minder energie. De oorzaak wordt met medicatie zeker niet altijd verholpen; daarvoor is tegelijkertijd een verandering van levensstijl nodig.
Voor sommige mensen is het niet zo eenvoudig om zelf hun levensstijl te veranderen: beweging in groepsverband is belangrijk vooral voor ouderen. Zelfs de deur uitgaan voor een eenvoudige wandeling of een boodschap is goed voor de bloedcirculatie. De verandering van omgeving geeft ook weer nieuwe energie. Tegelijkertijd speelt ook verandering van voedingspatroon een rol. Helaas kan hier in de huidige zorg te weinig aandacht aan worden geschonken. Ik hoop dat het mogelijk is om met gezamenlijke bewegingsprogramma’s mensen fitter te krijgen en daardoor ook meer kwaliteit van leven te kunnen geven’.

Marathon, dé motivatie
‘Hardlopen is voor mij begonnen toen mijn partner Matthijs de marathon van NY ging rennen en vroeg of ik als supporter mee wilde. Dat supporteren zag ik niet zo zitten dus besloot ik maar om 4 maanden later met hem mee te rennen. Samen hebben we daarna heel wat mooie hardloopmomenten meegemaakt.
Met mijn loopmaatjes deel ik de passie van het hardlopen, het verleggen van je eigen grenzen, genieten van de natuur en de gezelligheid rondom trainingen en evenementen.
marjoleinmenheere_tworiversmarathon_2Het valt in mijn leven met een gezin van 3 kleine kinderen, veel werk, tijd voor vrienden en andere sporten niet altijd mee om een geschikt moment te vinden om te gaan hardlopen. Voor mij zijn de marathons en de andere wedstrijdloopjes een motivatie om toch tijd daarvoor te maken. Het rennen tijdens de wedstrijden zelf vind ik overigens niet altijd even leuk, maar de voldoening achteraf maakt alles goed! Het geeft mij extra energie om in het dagelijks leven goed te kunnen functioneren. Het leuke aan hardlopen vind ik dat iedereen op zijn eigen niveau zijn of haar doelen kan stellen: verruimen van de afstand, verhogen van de snelheid, verbeteren van je conditie, verminderen van lichaamsgewicht; voor iedereen is het mogelijk om een eigen PR te behalen!’.
Goed om te vermelden dat Marjolein tot de betere marathonloopsters behoort. Ze heeft in november 2015 haar PR in Valencia verpletterd met een tijd van 3:09:01. In de Runner’s World van februari kun je zien dat ze in de top 50 van Nederland staat.

Eindelijk een marathon in Bommelerwaard
‘Ik vind de Two Rivers Marathon een prachtig initiatief van de enthousiaste runners Marco en Ed. Met een knipoog naar de Two Oceans run in Zuid-Afrika heeft de Bommelerwaard hiermee eindelijk een lange afstand hardloopevenement. Deze marathon maakt het mogelijk dat lopers van buiten in een evenement kunnen genieten van alle mooie vergezichten, dijkjes en uiterwaarden die deze regio te bieden heeft.
Stadsapotheek Zaltbommel is daarom met trots sponsor van deze unieke wintermarathon. Hopelijk worden veel mensen hierdoor geënthousiasmeerd om ook hun hardloopschoenen aan te trekken en te ervaren wat dit met je lichaam en geest kan doen. U kunt als loper natuurlijk bij Stadsapotheek Zaltbommel terecht voor advies om in goede gezondheid te kunnen blijven trainen!’.

‘Ik wens iedereen een mooie Two Rivers Run toe, geniet ervan – vooral na afloop!’.

Stadsapotheek_logo