#run2rivers #2rivers2024

De sterke krachten achter de marathon

Je staat er als loper niet zo bij stil. Maar er zijn ontzettend veel mensen achter de schermen bezig om een evenement als de Two Rivers mogelijk te maken. Om jou – als loper – een onvergetelijke dag te bezorgen!

Logisitieke ploeg
Onze crew bestaat uit bijna 150 mensen. Het logistieke team bestaat uit diverse ploegen die in het Two Rivers weekend bijna continu op pad voor de op- en afbouw van diverse posten. Martin Teeuwen is één van de sterke krachten achter de marathon. Hij zorgt onder andere voor het transport van en de aansluiting van aggregaten en bijvoorbeeld verwarmingskanonnen (ja, het kan koud zijn!). Mannen zoals Martin zijn goud waard, er wordt enorm veel afgesjouwd!

Zelf lopen
Liever zou Martin de marathon zelf lopen. Hij kampt al een tijdje met een aanhoudende blessure. Een paar jaar geleden liep hij een aantal marathons. En niet onverdienstelijk. Hij was er de eerste editie van Two Rivers Marathon bij als Duo loper. ‘Ik finishte toen met mijn maatje Peter Bouman in 3:30’. Dat smaakte naar meer. Die Two Rivers – die praktisch door zijn achtertuin loopt – die wil hij wel eens in zijn geheel lopen. Dat zou een mooie aanvulling zijn op het rijtje marathons Amsterdam – Rotterdam – Eindhoven die hij al heeft gedaan.

Toch betrokken
Het blijft kwakkelen met zijn blessure ‘dus het is geweldig om als lid van de crew toch bij het evenement betrokken te zijn’. Wat maakt Two Rivers dan zo mooi, Martin? ‘De dijken met de prachtige uitzichten, het kleinschalige karakter en de soms barre weersomstandigheden maken hem bijzonder. Er hangt altijd een ontspannen sfeer onder de lopers’.
Daarnaast kan ik mijn bedrijf – Teeuwen tuinmachines in Zuilichem – op een effectieve wijze de apparaten leveren die een evenement als deze broodnodig heeft. ‘Leuk om deze wijze een bijdrage te leveren’.

Geen marathon, andere doelen?
Ja, hij loopt wel. De afstanden zijn op het moment wat meer bescheiden. Eén van de doelen die hij zich dit jaar heeft gesteld is zo’n ander gaaf evenement in de Bommelerwaard, de ‘Midzomernacht halve marathon’. Met dezelfde ontspannen sfeer als de Two Rivers, ook met ludieke elementen. Hij wordt elk jaar gelopen op 21 juni om 21:00 uur. En gaat dus over 21 kilometer en een beetje. ‘Een paar jaar geleden heb ik daar de wisseltrofee gewonnen’. De snelste? ‘Haha, nee. De wisseltrofee gaat altijd naar de 21e finisher’. Dit is een prachtig doel om naartoe te werken!