#run2rivers #2rivers2024

Koen de Jong doet het deze keer anders

Je kent ‘m vast wel. Koen de Jong van Sportrusten. Hij heeft een marathon gelopen binnen de 3 uur met trainingen van niet meer dan 14 kilometer. Fascinerend voor veel lopers. Niet dat een marathontraining er gemakkelijk van wordt, maar voor velen klinkt het een stuk comfortabeler dan die terugkerende lange 30+ trainingslopen.

Sportrusten

De kop van zijn website spreekt aan. ‘Wordt fit met een glimlach!’. Die glimlach is – wat ons betreft – de basis van marathonlopen. Laat het vooral leuk zijn! Welk schema je ook volgt, welk doel je ook hebt.

De kern van het Sportrusten programma: in 100 dagen wordt je klaargestoomd voor een marathon, je traint zo’n 4 keer per week, de maximale afstand is 14 kilometer en de intensiteit verschilt per training. Na de introductie kwam er best wat discussie op gang. Van ‘dat kan toch helemaal niet’ tot ‘best interessant om eens te proberen!’.

Koen heeft een grote groep lopers op deze wijze ‘aan de marathon geholpen’ en heeft hem zelf met dit programma dus binnen de 3 uur gelopen (afgelopen oktober de Amsterdam Marathon).

Two Rivers doet hij toch anders

Maar Koen houdt van experimenteren en uitdagingen. Op 9 februari loopt hij Two Rivers Marathon en gaat hij het anders doen. Hij gaat een ‘regulier schema’ volgen. Hij gaat kilometers stampen, hij legt het zelf uit.

Omdat hij het nog nooit heeft gedaan. En nieuwsgierig is.

Kan het echt?

Dat vraagt Koen zich af. Wij denken dat het moet kunnen. Stap één: pak die glimlach ook tijdens de reguliere trainingen. En we hebben er vertrouwen in dat er weer een sub-3 wordt geklokt! We gaan Koen de komende maanden volgen in zijn avontuur.

De trainingen heeft Koen zelf in de hand, de weersomstandigheden zijn onzeker. Dat maakt het zo gaaf ‘de leukste Wintermarathon van Nederland’ te lopen. Je voorbereiding kan perfect zijn, op de dag zelf kan het ‘rauw’ zijn. Maar we maken er hoe dan ook een feestje van.