#run2rivers #2rivers2024

‘Comrade’ Joanne, via Two Rivers naar Two Oceans

Eén van de mooie aspecten van de Two Rivers Marathon is de link naar Zuid-Afrika. Joanne Dolfing-McGavin is Zuid-Afrikaanse en woont sinds een aantal jaar in Nederland. Ze liep in 2010 al Comrades Marathon maar de Two Oceans Marathon staat nog op Joanne’s bucketlist. In 2018 gaat ze hem lopen!

Ze vind het een fantastisch idee om de Two Rivers als qualifier te voor de Two Oceans te gaan lopen. En wij vinden het super dat ze één van de Zuid-Afrikaanse deelnemers in de Two Rivers Marathon is!

Lees haar verhaal, onder de foto vind je de Nederlandse vertaling.

‘When I saw that there was a Two Rivers Marathon not far from where I live I couldn’t wait for registration to open. The timing was perfect for my next goal on my bucket list – The Two Oceans Marathon.

I come from South Africa and have known about The Two Oceans since I was a child and have driven those roads on a regular basis. While living in Druten in The Netherlands for the last 10 years I go back on a yearly basis to see my family although never in March to be able to participate.

Finally the time has come. I have registered for The Two Rivers Marathon and for The Two Oceans Marathon 2018. My training will be similar to what it was when I was training for The Comrades in 2010. Although I can’t do anything about the temperature while I train, I will try to find routes where I can train hills to be prepared for Chapman’s Peak Drive and Constantia Nek.

I look forward to running the Two Rivers Marathon as the qualifying race. I hope to meet a few others in Zaltbommel who plan to run in Cape Town on the 31st March 2018. Good luck with the training and see you at the start of the Two Rivers race or afterwards at the braai.. ‘lekker’!’

Toen ik zag dat er een Two Rivers Marathon was, niet ver van waar ik woon, kon ik niet wachten tot de registratie zou worden geopend. De timing was perfect voor mijn volgende doel op mijn bucketlist – The Two Oceans Marathon.

Ik kom uit Zuid-Afrika en heb regelmatig op de wegen langs de kust in Kaapstad gereden. Ik ben al sinds mijn jeugd bekend met Two Oceans. Sinds 10 jaar woon ik in Druten (Nederland) en ga jaarlijks terug om mijn familie te zien. Meestal gingen we niet in maart naar Zuid-Afrika, maar deze keer wel en daarom kan ik hem deze keer wel lopen.

Nu is het dan eindelijk zover. Ik heb me aangemeld voor de Two Rivers Marathon en voor de Two Oceans Marathon 2018. De training zal vergelijkbaar zijn met mijn training in 2010 voor de Comrades. Helaas kan ik tijdens de training niets aan de temperatuur veranderen, maar ik zal wel routes proberen te vinden waar ik op heuvels kan trainen. Om zo voorbereid te zijn op Chapman’s Peak Drive en Constantia Nek.

Ik kijk ernaar uit om de Two Rivers Marathon te lopen als officiële qualifier. Ik hoop in Zaltbommel een paar mensen te ontmoeten die van plan zijn om op 31 maart 2018 in Kaapstad te rennen. Veel succes met de training en tot ziens aan het begin van de Two Rivers race of daarna bij de braai….‘Lekker’!