#run2rivers #2rivers2023

De twee mannen achter Two Rivers, het wordt iets anders!

Vijf jaar geleden bedachten ze Two Rivers samen. Bij een biertje in de Bommelse Stadsbrouwerij ontstond de eerste editie. Gewoon. Als een leuk idee. “Laten we met een groep lopers een gezellige trainingsmarathon organiseren. Als voorbereiding op de Two Oceans Marathon in Kaapstad”, aldus Ed en Marco.

Rotsvast op de marathonkalender

Inmiddels staat Two Rivers Marathon rotsvast op de marathonkalender. Het evenement heeft een stormachtige groei doorgemaakt. Zowel nationaal als internationaal. “Niet alleen voor lopers die in voorbereiding zijn op de Two Oceans, maar voor iedereen die een toffe marathon wil rennen. Door een supermooie omgeving”. Vertelt Ed.

Marco van Leeuwen (links) en Ed Kooijman, een uurtje voor de start van Two Rivers Marathon 2019 [foto Gijs van Tuijl]

Het wordt anders!

Sowieso. Het zijn gekke tijden. Corona noodzaakt ons daartoe! Meer daarover snel. “Organisatorisch voeren we ook veranderingen door”, vertelt Marco. “Ikzelf doe een stap terug. De organisatorische rol die ik de afgelopen jaren pakte slurpte steeds meer tijd op. En legde een steeds grotere druk op mijn agenda. Zowel privé als zakelijk. Jammer maar het is simpelweg niet meer op een goede wijze te combineren”. Hij heeft besloten niet meer actief deel uit te maken van het organisatieteam.

“Superjammer natuurlijk”, zegt Ed. “Maar in de loop van de jaren hebben we een veerkrachtig organisatieteam neergezet. We zijn volop in voorbereiding op een Coronaproof-versie”. Met wat veranderingen en nieuwe mensen staat er een robuuste basis.

Zien we je helemaal niet meer?

“Ben je gek!”, reageert Marco. “Ik doe een stapje terug bij Two Rivers maar ik blijf nauw betrokken bij de reizen die we met Hardlopen in Zuid-Afrika organiseren. Als mede-organisator, begeleider én als loper”.

“En. Ed en ik hebben het Two Rivers parcours al talloze malen gelopen. Maar nooit op ‘de dag zelf’. Ik kijk er enorm naar uit om daar verandering in te brengen!”.