#run2rivers #2rivers2024

Exclusief geel startnummer voor Hennie!

Een speciaal startnummer voor lopers die aan elke editie van de Two Rivers Marathon hebben meegedaan. Een exclusief geel startnummer . We noemen deze selecte club lopers de ‘Vasbyt club‘. Over de jaren heen zal het een steeds exclusievere club worden.
Alle lopers die volgende maand voor de derde keer aan de Two Rivers Marathon meedoen (de derde editie) zijn herkenbaar aan het gele startnummer. Lopers die voor de eerste of tweede keer deelnemen hebben een witte balk. Hennie van der Horst zal één van de dragers van het speciale gele startnummer zijn, samen met zo’n 40 anderen.

Allereerste loper

We herinneren ons dat Hennie zich tijdens de eerste editie van de Two Rivers Marathon als eerste loper meldde. We waren op dat moment nog druk met het opbouwen van de start/finish. ‘Het is een nieuw evenement waar ik nog niet eerder ben geweest’, vertelde hij. ‘Ik ben maar op tijd vertrokken, stel dat ik nog zou moeten zoeken’. ‘Gaaf’, zei hij ook direct. ‘Ik hou van dit type evenementen. Kleinschalig, sfeervol en persoonlijk’. Klonk toen wellicht een beetje voorbarig, maar we hebben het waargemaakt. Hij komt niet voor niets voor de derde keer terug.

En die allereerste loper. Hennie loopt in de 2018-editie niet alleen met een ‘geel nummer’ maar ook met nummer ‘1’. Die eer geven we hem graag. Nog zo’n 40 andere lopers dragen op 25 februari het nummer met de gele balk. Veertig van de 400 lopers staan voor de derde keer aan de start.
Lees meer over het gele nummer en de Vasbyt club.

Vierde deelname

Eigenlijk is het verhaal van Hennie nog mooier. Vorig jaar mei hebben we een kleine ‘wilde’ loop georganiseerd. Spontaan idee om ‘s nachts met een kleine club het Two Rivers parcours te gaan lopen: de Two Rivers Nachtmarathon. Ook daar was Hennie bij! Samen met Ronald Veuger en René den Otter is hij zelfs één van de drie lopers die op 25 februari voor de vierde keer de Two Rivers Marathon loopt.

Hennie loopt op de foto met nummer 14, met het vingertje omhoog!