#run2rivers #2rivers2024

Primeur: Two Rivers Nachtmarathon

Vanochtend, zondag 7 mei net na middernacht, de primeur van een nieuwe variant van de Two Rivers Marathon: de Two Rivers Nachtmarathon. De start om twee uur ‘s ochtends en de finish rond zonsopkomst.

Zeven knotsgekke lopers zijn op pad gegaan en liepen het Two Rivers parcours met de klok mee. Rond zes uur kwam de zon op en stond er 42km op de teller. Een unieke ervaring rijker! En hij smaakt naar meer 😉

Hoe ontstaan? Vier van onderstaande lopers – Mark, Martin, Ed en Marco – zijn in voorbereiding op Comrades Marathon 2017. Ze zitten in de laatste maand voor de race. Dit weekend nog een lange rustige duurloop en daarna de taperperiode.
Je herkent het vast wel. Bij het plannen van deze duurloop liepen we tegen agenda-uitdagingen aan. ‘Het enige moment dat we allemaal kunnen is ‘s nachts, haha…’.

Die losse opmerking bleek briljant. ‘Gaaf!’. We hebben het concept uitgewerkt en drie durfals verder – Ronald, Hennie en René – stond de groep op zeven lopers. Vannacht heeft deze groep een magische ervaring opgedaan. Een donkere parcours grotendeels verlicht door de maan, inclusief een aantal verzorgingsposten en een gezamenlijk ontbijt aan de finish!

Tegenover deze prestatie staat een unieke medaille. De welbekende Two Rivers medaille. Met één saillant detail. De achtergrond zwart als de nacht… Er bestaan slechts zeven exemplaren van.

We’ll be back!