#run2rivers #2rivers2024

Deelnemersinfo 16 en 17 maart 2024

Deelnemersinfo 16 en 17 maart
Tof dat je erbij bent dit weekend. Hier vind je alle praktische informatie voor het raceweekend. Er kunnen nog zaken wijzigen. Houd onze nieuwsberichten in de gaten.

Goede doel

Ook dit jaar ondersteunen wij Stichting Run4Schools en Stichting Roparun.
Stichting Run4Schools financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika. Team Brandwijk Bommelerwaard Runners zamelt jaarlijks geld in voor Stichting Roparun.

Route

Start en finish in de historische binnenstad van Zaltbommel. De route bedraagt exact 42,2 km en gaat geheel door de Bommelerwaard en grotendeels over de dijken langs de Waal en de Maas.

Startnummer en racepack

Je racepack bestaat uit een tas met daarin een envelop met startnummer, de door jou bestelde sleeves, je bon voor het Two Rivers bier en nog een paar verrassingen. Zaterdagmiddag en zondagochtend kan je je racepack ophalen bij de Verzorgingstent in de Teeuwentuin (zie plattegrond). Het is ook mogelijk om je racepack al eerder op te halen, vanaf 8 maart, bij Stehmann Sport 2000.

Tijdwaarneming/startnummer

Je individuele tijd zal worden geregistreerd middels chiptiming in je startnummer. Er wordt een tussentijd geregistreerd op het halve marathonpunt, zodat ook de duo-lopers een individuele tijd zullen krijgen. Iedere loper krijgt twee startnummers, bevestig er één op je borst en één op je rug. Belangrijk: het startnummer met de chip doe je op je borst, dit voor een correcte tijdregistratie. Duo: Bij het halve marahonpunt moet je als tweede loper niet over de meetlijn komen. De eerste loper komt over deze lijn, jouw tijd start dan automatisch. Kom je toch over de lijn, dan zal de tijdwaarneming incorrect zijn.

Schrijf daarnaast een noodnummer achterop je startnummer. Op je  startnummer is zichtbaar hoe vaak je al hebt meegedaan. Lees hier meer over de Vasbyter.

Tijdsplanning Two Rivers weekend

DagTijdOnderdeel
zaterdag 16 maart15:00-18:00Uitgifte startnummers
zondag  17 maart08:00-9:30Uitgifte startnummers
10:00Start
11:30-12:30Passage halve marathonpunt
12:40-15:00Finish deelnemers
14:00Prijsuitreiking
13:00-17:00Braai en bier

5 uur cut-off

De marathon duurt maximaal 5 uur. Om exact 15:00 uur sluiten we de finish. Iedereen die zich dan nog op het parcours bevindt moet stoppen. Conform hieraan sluiten we de race ook op een aantal tussenpunten. Passeer je deze punten ná onderstaande tijden dan vragen we je de race te stoppen en je startnummer in te leveren bij betreffende post. Cut-off tijden:

  • Halve marathonpunt 12:30 uur;
  • Verzorgingspost 32 km Bistro in Petto 13:45 uur;
  • Finish 15:00 uur.

Tempogroepen

Er wordt gelopen in tijdsgroepen, ook ben je vrij om je eigen tempo te lopen. Je kunt aansluiten bij pacers (tempomakers) die zich richten op een eindtijd van 3:00, 3:15, 3:30, 3:45, 4:00, 4:15 en 4:30. De pacers zijn herkenbaar aan een geel veiligheidshesje en een ballon met daarop de richttijd en doen hun best om de route in een zo gelijkmatig mogelijk tempo te lopen. Elke groep kent twee pacers en wordt daarnaast begeleid door een fietser (dus mocht je twijfelen over je kleding – bijvoorbeeld wel/geen jasje – je kunt terugvallen op de fietser).

Verzorgingsposten

Op de route zijn 7 verzorgingsposten (grofweg elke 5 kilometer), zie onze interactieve routekaart op de routepagina. We bieden verzorgingsposten met water en sportdrank. Op een aantal verzorgingsposten bieden we ook cola en fruit. Voor de exacte info per verzorgingspost – dit kan je allemaal terugvinden op de interactieve kaart. Op alle posten is EHBO aanwezig. In geval van warme omstandigheden zullen extra drinkposten worden ingericht op 34 km en 41 km.
Bij iedere verzorgingspost vind je afvalcontainers en afvalemmers. Wanneer je onderweg afval hebt, bewaar dit tot de verzorgingspost of geef het aan de fietser van je pacergroep.

Dineren met Two Rivers korting. Zaterdagavond bij restaurant De Verdraagzaamheid kun je gebruik maken van het keuze menu met een mooie Two Rivers korting.  Je dineert ongeveer 150 meter vóór de finishlijn, een prachtige lokatie ook op zondag voor je supporters. Reserveer tijdig.
Two Rivers Bier. De Vasbyter! Welverdiend. Na de finish staat de 2024 editie voor je klaar. Je krijgt je Two Rivers biertje wanneer je het bagagelabel inlevert (zit aan je startnummer vast).

Muziek

Onderweg staan op diverse plekken muziekbands om je op te peppen. Kijk op de interactieve kaart voor de lokaties

Halve marathonpunt/wisselpunt duo-lopers

Duo-lopers wisselen op het halve marathonpunt. Vervoer tussen start/finish-gebied en het halve marathon-punt wordt kosteloos geregeld door organisatie (de pendelbus vind je vlakbij de Verzorging, zie kaartje).
vertrek vanuit Zaltbommel: 10:15u en 10:45u
vertrek vanuit 21,1 km punt: 12:00u en 13:00u
Op het halve marathon-punt staan dixies.

Koud weer, warm weer en dan?

Check de weersvoorspelling en houd onze site in de gaten. Bij onverwachte kou zijn warmtefolies voorhanden. Bij onverwachte warmte zullen er extra drinkposten zijn bij 35 km en 40 km. En vooral:  pas je tempo aan! 

Blessure

Val je uit, enorm balen. Maar we pikken je op en brengen je terug naar Zaltbommel. De verzorgingsposten en EHBO-ers  helpen je verder. Ben je niet in de buurt van een verzorgingspost? Bel de calamiteitenleider op 06-29375409.

Veiligheid

De route gaat over openbare wegen en fietspaden die niet verkeersvrij zijn. Op cruciale punten staan verkeersregelaars die je de juiste kant op wijzen en verkeer tegenhouden. Volg altijd de instructies op van de verkeersregelaar. Je blijft verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.

Fietsers

Er zijn begeleidende fietsers op het parcours en er mag mee gefietst worden. De fietsers starten bij kilometer 1 (hoek Maarten van Rossumsingel en Steenweg). Bij de Waterpoort, 200 meter voor de finish, worden de fietsers tegengehouden.
De fietsers moeten altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgen. Het is niet toegestaan dat de fietser dicht op de loper gaat rijden om hem uit de wind te houden. Dat geeft problemen voor de andere lopers.Supporters
Het is niet moeilijk om jouw loper onderweg aan te moedigen. Vanuit Zaltbommel ben je in 20 minuten bij iedere plek langs de route. Onze tip: ga staan in de buurt van één van de verzorgingsposten, die zijn allemaal goed bereikbaar. Maar: ga niet naar het 21 km punt, daar is het veel te druk.

Prijzen

Er worden prijzen beschikbaar gesteld voor de eerste drie finishers in de categorieën Marathon Heren, Marathon Dames en DUO. Prijsuitreiking is om 14:00u.

Bereikbaarheid & parkeren

Zaltbommel is goed bereikbaar per trein, het start/finish gebied ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Kom je met de auto, je kunt gratis parkeren op parkeerterrein Havendijk (Albert Heijn) en Beersteeg.
Wanneer je parkeert bij Albert Heijn, geen zorgen, de slagboom gaat gratis weer open tot 17:00u. Parkeer je auto niet te dicht bij de winkelingang i.v.m. de reguliere bezoekers.

Bagageafgifte

Je kunt je bagage veilig en droog bewaren, geef deze af in de bagagetent. Aan je startnummer zit een bagagelabel, bevestig dit aan je tas. De afgifte is in de tent in de Teeuwentuin. Je kunt tot 16:30u je spullen ophalen.
Koffie en yoghurt op Raceday. Vanaf 7:30 uur gaan de verzorgings- en horecatenten open. We hebben fantastische barista koffie, goed tegen de pre-race zenuwen. Na je race: yoghurt, verzorgd door Den Eelder. Hun koeien moedigen je aan, in de weilanden langs de eerste 10 kilometer van de route.
Shoppen in groen en geel. We snappen dat dit je favo kleuren zijn. In onze webshop vindt je diverse items om je sportieve outfit op te fleuren. Of als je geinteresseerd bent in een goed boek over de marathon.

Hardloopsleeves

Je sleeves heb je besteld bij de inschrijving. Dit kan je zien aan het label aan de zijkant van je startnummer. Je haalt je sleeves op bij de Two Rivers expo op zaterdag 16 maart of ‘s ochtends vóór de start.  Ook is het mogelijk om vanaf 8 maart je sleeves op te halen bij Stehman Sport 2000, in centrum van Zaltbommel. Het is niet mogelijk de sleeves los te bestellen.

Foto’s

Er worden professionele foto’s gemaakt die je kosteloos van onze fotosite kunt downloaden. Bij inschrijving heb je al toestemming gegeven dat er foto’s gemaakt worden.

Verzorging in de Teeuwentuin

Hier begint je dag en eindigt hij ook. Handig vlakbij de parkeerterreinen en op 250 meter van de start/finishlijn.  Zondag vanaf 8:00u kan je je hier omkleden, je racepack ophalen en al van een goede bak barista koffie genieten.

Na de marathon tijd om jezelf en jouw supporters goed te verwennen. Eerst hier lekker douchen. Hier krijg je jouw unieke Two Rivers biertje en kan je een warme hap bestellen. Met gezellige live muziek. Dé perfecte wijze om het evenement samen af te sluiten. Op de feeërieke lokatie van de oude stadswallen.

Betalen

We maken gebruik van betaalmuntjes. Deze kan je betalen via Pin, Apple Pay of contant.

Voorwaarden voor deelname en Wedstrijdreglement

Op de deelname aan de Two Rivers Marathon zijn algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement van toepassing. Bij bevestiging van je inschrijving ben je akkoord gegaan met deze voorwaarden en dit reglement.
Gratis herstelmassage
Na de marathon of halve marathon is het belangrijk om goed te herstellen. FysioXtra wil je hierbij helpen door op maandag 18 maart gratis herstelmassages aan te bieden in onze praktijk in Zaltbommel. Meld je even aan door te bellen naar 0418-651863 of een mailtje te sturen naar info@fysioxtra.nl.
SMILE! Ook al doet het pijn
Op diverse plaatsen lang de route staan ze 17 maart klaar, gecamoufleerd in groen en geel. Je kunt deze na afloop gratis in hoge resolutie van onze website downloaden. Nieuwsgierig naar de foto’s van 2023?
Onze fotografen v.l.n.r:  Barbara Lodewijks, Gerjan van Lopik, Gijs van Tuijl, Marco Oomen en Michiel Nijstad (Fotolux Zaltbommel).

Silver sponsoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *