#run2rivers #2rivers2023
28 oktober 2015

Route Two Rivers Marathon

De route. Die kun je gewoon elke dag lopen. Hij is permanent gemarkeerd. Voor ‘eeuwig’. Dus wanneer je zin hebt, je kunt starten op de Markt in Zaltbommel en loopt richting de Waterpoort. Vanaf daar is het de bordjes volgen.

In vogelvlucht

Zo doe je hem binnen 7 minuten, de gehele route in vogelvlucht. Om je optimaal voor te bereiden! De ingrediënten: 42 kilometer door de Bommelerwaard, langs de imposante rivieren Maas en Waal, start en finish in de Vestingstad Zaltbommel en zoveel mogelijk kilometers over de dijken. Hoogtemeters? Nauwelijks. Het parcours is, afgezien van een aantal keer de dijk op en af, zo plat als een dubbeltje.

Vanuit Zaltbommel lopen we via Bruchem, Kerkwijk en Wellseind richting de Maas. Die volgen we via Ammerzoden, Hedel, Kerkdriel tot Rossum. De laatste 10 kilometer gaan vanaf Rossum kronkelend langs de Waal naar de historische binnenstad van Zaltbommel.

Kaart of GPS? Dat kan ook!

Op onderstaande kaart start, finish en een aantal afstandsmarkeringen. Hier zie je ook de verzorgingsposten en de muziek langs de route.
Je kunt je tot in groot detail voorbereiden. Gewoon inzoomen!

GPX downloaden? Dat kan ook.

We kunnen de route twee kanten op lopen! De ‘gewone’ Two Rivers Marathon lopen we met de wijzer van de klok mee. De mystieke ‘Two Rivers by night‘ doen we – ook jaarlijks, maar dan in de maand mei – rechtsom.