#run2rivers #2rivers2024

Cheque voor Run4Schools!

cheque_run4schools_tworiversmarathonDe opbrengst van de Two Rivers Marathon gaat naar kinderen in de townships van Kaapstad; een cheque voor Run4Schools. Zij zijn – net als wij – gek van Hardlopen in Zuid-Afrika en reizen ook met een groep lopers naar Kaapstad om deel te nemen aan de Two Oceans Marathon. Run4Schools zamelt geld in voor naschoolse sportopvang voor kinderen in townships. Wij helpen ze graag een handje. Mede dankzij de opbrengst van het shirt van Abdi Nageeye dragen we een mooi bedrag van EUR 475,- bij!

Kinderen in townships
De Stichting Run4Schools financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Kaapstad. Kinderen worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven uit handen van jeugdbendes.
Om de financiering rond te krijgen organiseert Run4Schools tal van activiteiten. Ook hun deelname aan de Two Oceans Marathon staat in het teken van fundraising voor de kinderen in de townships.

shirt_abdinageeyeTwo Rivers Marathon
Een gezamenlijke trainingsmarathon voor Nederlandse deelnemers aan de Two Oceans Marathon vonden ook zij een gaaf idee. ‘We zijn er graag bij. Een mooie aanvulling op het trainingsprogramma en bovendien leuk om ook anderen te ontmoeten die eenzelfde passie en doel hebben’.

Gesigneerd shirt Abdi Nageeye
Abdi heeft zich tot nu toe als enige Nederlandse hardloper (bij de heren) gekwalificeerd voor Olympische spelen in Rio, tijdens de TCS Amsterdam Marathon van 2015. En dáár zijn wij trots op! Abdi heeft ons belangeloos een gesigneerd shirt overhandigd dat we aan de hoogste bieder mochten geven. Gaaf, Abdi! Jan Knaap is de gelukkige. Hij bood EUR 125,-. Dank voor je genereuze bod, Jan.

shirts_run4schoolsShirtjes ruilen
Leslie Pangemanan nam namens Run4Schools de cheque in ontvangst en gaf een korte toelichting op de activiteiten die ze in Kaapstad uitvoeren. ‘Ik weet dat jullie shirtjes ruilen leuk vinden’, vertelt Leslie met een glimlach. Hij geeft Ed en Marco allebei een shirt van Run4Schools.
‘Mooi om hier te zijn en met een grote groep Two Oceans gangers een trainingsmarathon te lopen. Volgend jaar zijn we er graag weer bij. En’, zegt Leslie, ‘leuk om elkaar in Kaapstad weer te ontmoeten. Hartelijk dank voor het mooie bedrag!’. Dit gaan we goed besteden.
Tot Kaapstad!