#run2rivers #2rivers2024

Marathonparcours langs Antwan’s huis

De Two Rivers Marathon lopen stond op het wensenlijstje van Antwan van Doorn uit Hurwenen. Er een goed doel aan koppelen was voor hem een kleine stap.

Dat wil ik ook!
Antwan zag de deelnemers vorig jaar voorbijkomen, vlak langs zijn huis in Hurwenen. ‘Toen dacht ik: dat wil ik ook. Ik loop sinds een jaar of twee wat fanatieker en had al een paar halve marathons gelopen. De hele marathon in mijn eigen Bommelerwaard, daar moest ik bij zijn. Ik ben volle bak aan het trainen. Dat doe ik gewoon in mijn eentje, door al mijn andere bezigheden lukt het niet om me bij een loopclub aan te sluiten. Ik heb een schema waar ik me strak aan houd.’

foto Janneke Boogaard

Duizendpoot met goed hart
Hij vertrekt iedere ochtend om 5.00 uur naar zijn werk, zit in de gemeenteraad en is bestuurslid van voetbalvereniging HRC’14. En dan heeft Antwan van Doorn (50) ook nog het plan opgevat om de Two Rivers Marathon te gaan lopen, met daaraan gekoppeld een sponsoractie voor Wensstichting Shamajo.

Afgelopen week verscheen een uitgebreid artikel over Antwan in Het Kontakt (door Janneke Boogaard). Hierboven een korte samenvatting. Wie Antwan van Doorn wil sponsoren bij zijn uitdaging om de marathon te lopen, kan een vrije gift overmaken naar Wensstichting Shamajo, NL44 INGB 0009519390 o.v.v. Two Rivers Marathon’.