#run2rivers #2rivers2024

Aftermovie. Tot 25 februari 2018!

We kijken terug op een spetterend mooie dag! Een aantal highlights zie je terug in onderstaande video.

Shosholoza
Tweehonderd lopers aan de start. En de meesten glansrijk gefinisht. Voor lopers die al eerder in Zuid-Afrika een (ultra-) marathon hebben gelopen bezorgt het Shosholoza lichte ‘goosebumps’. Dit nummer klinkt net zoals bij Zuid-Afrikaanse loopevenementen door de luidsprekers in het startvak. Een start met gevoel. Sommigen meezingend, sommigen meedeinend.
Het startschot wordt gegeven door Axel Rittershaus, een ultra-atleet uit Kaapstad. Hij loopt ook zelf mee.

Twee rivieren
De Waal en de Maas zijn ruim 30 kilometer de begeleiders van de lopers. Volwaardige vervangers van de Atlantische en Indische Oceaan in de Two Oceans Marathon, althans voor dit moment. Ongeveer 50 van de deelnemers van vandaag lopen begin april in Kaapstad. Vandaag de perfecte training.

Maar naast deze Afrika-gangers komen lopers uit geheel Nederland – en zelfs een aantal uit Duitsland – naar Zaltbommel om mee te lopen in deze Two Rivers Marathon. De sfeer is uitstekend. ‘All shiny happy people’ op alledrie de onderdelen, de gehele Marathon, de Duo-Marathon en de Run-Bike-Run. Van start tot finish met een fantastische afterparty op het start-finishterrein met bier én braai!

Twee minuten in beeld
Bekijk een sfeerreportage uit de race. Maar dan weer gewoon aan de training, nog iets meer dan een jaar tot de derde editie. Tot 25 februari 2018!