#run2rivers #2rivers2024

Two Rivers Marathon, ‘het startte bij de finish!’

finish_twooceans_ed_marcoDe Two Rivers Marathon, ontstaan door passie voor Hardlopen in Zuid-Afrika!
Een grote groep Nederlanders reist jaarlijks af naar Kaapstad om op paaszaterdag de Two Oceans Marathon te lopen. Een ultramarathon over een ongekend spectaculair parcours, onderweg tik je twee oceanen aan. Over 56 kilometer! Daar moet je aardig wat trainingskilometers voor maken. Hoe gaaf om voor deze lopers een trainingsmarathon in Nederland te organiseren over 42 km. En hoe lekker klinkt dat? De Two Rivers Marathon als training voor de Two Oceans Marathon!
Maar, ook erg leuk dat veel andere lopers aanwezig zijn. Zondag 21 februari is het zover!

Start bij de finish
‘Die 56 kilometer langs twee oceanen waren inderdaad ongekend spectaculair. Maar ook meer dan pittig’. Toch was het voor Ed en Marco direct na de finish in 2015 helder, ‘we gaan vaker hardlopen in Zuid-Afrika!’ Het idee voor het organiseren van een hardloop-reis naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad is hier ontstaan. En wordt volgende maand ook daadwerkelijk in praktijk gebracht. ‘Hardlopen in Zuid-Afrika‘ begeleidt de eerste groep hardlopers naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad.

Voorbereidingsmarathon
Bij een goede voorbereiding op de Two Oceans hoort natuurlijk een gave trainingsmarathon. En niet alleen voor de lopers die met ons naar Kaapstad gaan, maar voor alle geinteresseerde Nederlanders die afreizen naar Zuid-Afrika. Leuk om de voorpret met elkaar te delen.
‘Maar, hoe vliegen we dat aan?’ Binnen no-time was afgelopen oktober het idee voor de Two Rivers Marathon geboren. Is dat even een mooie combi! Ook de groep van Run4Schools was enthousiast over het idee. Ook zij zijn erbij. Samen hebben we een datum geprikt; zondag 21 februari wordt dé dag!

Volgeboekt
Het is ontzettend gaaf dat er zo enthousiast op de aankondiging van de marathon werd gereageerd. Niet alleen door Two Oceans deelnemers, maar ook door andere ‘loopgekken’. De Two Rivers Marathon kent een mooi deelnemersveld. Debutanten uit de regio, marathonlopers uit geheel Nederland, Afrika-gangers maar ook loopvrienden die deelnemen aan de duo-marathon en de run-bike-run.
Net zo snel als het idee was ontstaan was de marathon volgeboekt. Dit jaar als pilot, dus kleinschalig. Wordt het een succes dan ontstaat wellicht een mooie traditie!

You can do it!
Ennuh, Hardlopen in Zuid-Afrika, you can do it!

The Old Mutual Two Oceans Marathon 2014