#run2rivers #2rivers2024

Renfamilie, van vier naar drie

Een heel gezin dat de marathon loopt. Dat is pas bijzonder. Harm Edens hoorde ervan en kwam een paar maanden geleden naar Zaltbommel om meer over deze ‘renfamilie’ te horen. Hij was onder de indruk!

Hoe gaat het nu?
We gingen bij ze langs voor een update. Hoe staat het er voor Eric, in de week voor de marathon? ‘Sem, onze jongste zoon, Antoinet en ik hebben al eerder een marathon gelopen en hebben nu gekozen voor een ‘SportRusten’ trainingsschema waarbij je intensivier traint maar de langste training afstand maar 14 kilometer is. Mick, onze oudste zoon, heeft niet eerder een marathon gelopen en hij heeft een meer traditioneel trainingsschema gevolgd met trainingen van 32 kilometer’.

De piek van de training is nu geweest, hoe voelt dat? ‘Onze zonen, Mick en Sem wonen niet meer thuis en trainen dus alleen. Zij geven aan dat ze door drukte met werk en studie het trainingsschema maar beperkt hebben kunnen volgen. Antoinet zat goed op schema maar heeft een paar weken terug plots last gekregen van een heup blessure. Ze heeft daarom een training pauze genomen in de hoop op tijd hersteld te zijn om verder te trainen. Maar ze blijft last houden en heeft besloten niet mee te lopen. Zij baalt enorm. Aan het begin van het trainingsschema heb ik eind november een nierbekken ontsteking gehad waarvoor ik in het ziekenhuis ben opgenomen. Heb 3 antibiotica kuren ondergaan. Half december heb ik de training weer opgepakt. Viel niet mee maar inmiddels heb ik het gevoel dat een marathon wel zou moeten kunnen.’ Wat jammer zeg, niet met z’n vieren maar met z’n drieen lopen.

En nu de laatste week. Doen jullie bijzonder dingen? ‘Haha, ja de weervoorspelling volgen en hopen dat het weer niet zo hard waait als vorig jaar en dat het droog is. Ziet er goed uit!! We hebben er zin in.’