#run2rivers #2rivers2024

Persbericht – inschrijving Two Rivers Marathon 2023 opent 1 november

Inschrijvingen 8e editie van de iconische Two Rivers Marathon voor 26 maart 2023 gaan van start op 1 november.

De 8e editie van de iconische Two Rivers Marathon in de Bommelerwaard vindt plaats op 26 maart 2023. De organisatie heeft besloten deze jaarlijkse marathon, startend met deze volgende editie, naar het eerste weekend na begin van de lente te verplaatsen. De marathon beoogt weer 800 deelnemers aan de start te krijgen, waarvan 200 duo marathon lopers, waarbij de marathon verdeeld en in een tweetal gelopen kan worden. De inschrijvingen gaan van start op 1 november bij zonsopgang, om 7 uur, via de website Two Rivers Marathon – 26 maart 2023

 “We hebben besloten om de Two Rivers marathon naar het begin van de lente te verplaatsen. Na enkele edities onder zeer zware weersomstandigheden zijn gelopen of die we zelfs moesten afgelasten vanwege het weer, hebben we dit besloten. Begin van de lente is een betere tijd qua weersomstandigheden, bovendien is de Bommelerwaard is dan op zijn mooist om doorheen te lopen.” aldus race directeur Michel Schoon.

De Two Rivers marathon is ooit gestart door een aantal enthousiaste lopers in voorbereiding op de fameuze Two Oceans Marathon in Zuid Afrika. Deze bijzondere link met Zuid Afrika zie je onder andere terug in het jaarlijkse motto. “De editie van 2023 heeft “Jy sal daar kom” als motto, wat ook op het hardloopshirt staat dat je bij inschrijving krijgt.”aldus Michel Schoon. “Dit om de spirit van deze marathon aan te geven, en dat de organisatie met alle vrijwilligers er álles aan doet, vóór en tijdens de race om jou naar die eindstreep te krijgen. Want samen kom je verder.” De Two Rivers Marathon geldt ook als qualifier, en als voorbereiding op de Two Oceans marathon.  

De band met Zuid-Afrika komt ook tot uiting in de ondersteuning die de Two Rivers Marathon geeft aan Stichting Run4Schools. Run4Schools steunt vier scholen in Mitchells Plain, een township nabij Kaapstad. Scholen die aan meer dan 5000 kinderen sport aanbieden, zowel binnen- als naschools. Dit houdt de kinderen zoveel mogelijk uit de onveilige omgeving en biedt ze een stimulerend alternatief. De scholen kunnen door de steun van Run4Schools sportcoaches in dienst nemen om het leven van de kinderen leuker en uitdagender te maken.

Willem Posthouwer, wethouder Economie en Recreatie van gemeente Zaltbommel: deze marathon heeft in korte tijd een iconische status verworven in Nederland en wij zijn er trots op dat we alle lopers en bezoekers in de twee gemeenten van de Bommelerwaard mogen verwelkomen“. Naast de gemeenten heeft de Two Rivers Marathon warme banden met Plieger. Zij hebben zich voor de komende twee jaar verbonden als hoofdsponsor van de marathon. 

Voor meer informatie, contact:  info@tworiversmarathon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *