#run2rivers #2rivers2024

De medaille, werk in uitvoering

De Two Rivers medaille is altijd iets bijzonders. En dit jaar helemaal. We maken de medaille namelijk helemaal zelf. Nou, zelf…samen met een heleboel vrienden hier uit de buurt.

Op 50 meter van de finishlijn in Zaltbommel bevindt zich Elliz in Company. Elliz in Company textiel + shop is een sociale en duurzame textielwerkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om mee te doen. Nou, die kans hebben ze gekregen, hun grootste opdracht ooit. 800 medaillelinten maken, allemaal handwerk, weken werk voor de 30 mensen van Elliz in Company.

En waarvan dan: van spullen die we over hebben van voorgaande jaren. Uit Two Rivers shirts van vorige edities en medaillelinten hebben de mensen van Elliz in Company ieder medaillelint met de hand gefabriceerd. 800 keer handwerk, 800 unieke medaillelinten.

En de medaille? Ook die maken we zelf. Samen met het talentatelier van het Koning Willem I College in ‘s Hertogenbosch. Studenten werken daar op projectbasis met de allernieuwste technieken. Hoe de medaille eruit ziet? Dat houden we nog even onder de pet!

2 thoughts on “De medaille, werk in uitvoering

  • Collectorsitem maar vooral weer zó goed bezig Stichting Two Rivers Marathon .
    Hartstikke benieuwd ook naar het resultaat. Aftellen tot 26 maart.

  • Het wordt mijn eerste editie, maar om te lezen dat het finishlint en de medaille handgemaakt worden, daar wordt ik erg blij van.
    Prachtig ook dat Elliz in company zo hun bijdrage kunnen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *