#run2rivers #2rivers2024

John loopt zijn 99e marathon

Iedere marathonloper heeft zijn eigen mooie verhalen. John ook. Hij kan er een boek mee vol schrijven. De Two Rivers Marathon wordt zijn 99e. In maart loopt hij in Utrecht zijn 100e!

Zoveel marathons, John. Vertel ons er eens meer over!

‘Mijn naam is John Ossendorp, 60 jaar oud, woon in Nieuwegein en ik ben begonnen met hardlopen in 2009. Ik was te zwaar en er moest iets gaan gebeuren. Ik heb vroeger altijd gesport, onder andere voetbal, rugby, onderwatersport en wielrennen. Door het vele sporten had ik ook de nodige voeding nodig. Toen ik vervolgens minder ging sporten maar toch bleef eten… vul maar in.

John in de ‘Zestig van Texel’, 2017

Uiteindelijk ben ik op mijn 52e begonnen met hardlopen. Enerzijds om mijn gewicht onder controle te krijgen. Maar stiekem ook met het doel ooit een marathon te lopen. Het liep uiteindelijk een beetje uit de hand. Ik ben begonnen met kleine loopjes en heb uiteindelijk in 2011 mijn eerste marathon in Utrectht gelopen. Op een voor mij hele speciale dag, het was de geboortedag van mijn vader die in 1988 is overleden.

Uiteindelijk wilde ik meer en verder. Ik liep niet alleen marathons maar ook verder dan dat, de zogenaamde ultramarathons. Op 25 februari loop ik in de Two Rivers Marathon op mijn 99e. En ben ik bijna lid van de ‘100 Marathon Club Nederland‘ (klik op de link voor een overzicht van al mijn marathons).

Eerlijk gezegd was ik me vergeten in te schrijven voor de Two Rivers Marathon. Zowel voor de 2017 als de 2018 editie! De marathon was steeds in sneltreinvaart uitverkocht.  Gelukkig heb ik een startbewijs kunnen overnemen, dus ben ik er in 2018 alsnog bij!’

Waarom deze Two Rivers Marathon, John?

‘Omdat deze marathon door heel mooi gebied gaat, zoals je kan zien op de 100MC Nederland heb ik maar een paar keer in grote steden gelopen. Vind ik eerlijk gezegd wat te druk.
Deze Two Rivers Marathon word dus mijn 99e marathon. De 100e ga ik, net als 7 jaar geleden, lopen in Utrecht!

Ik wens iedereen veel plezier en succes. Tijd is niet belangrijk wel je gezondheid!