#run2rivers #2rivers2024

“Het liefst doe ik niets”

Voor de Two Rivers marathon heb je twee rivieren nodig. En nog twee andere hele belangrijke elementen: lopers én vrijwilligers. Die twee rivieren liggen er, de lopers schrijven zich weer massaal in, de laatste 25 startnummers zullen de komende dagen wel vergeven zijn. Maar ja, zonder vrijwilligers geen prachtig evenement. Deze week: Jaap Kraaij, als EHBO-er betrokken bij de marathon. “Als je als EHBO-er in de actie moet komen dan is er iets aan de hand. Het liefst doe ik daarom niets.”

 

Jaap (links) en Frederieke staan samen niets te doen 😉

“Ik ben al jaren als EHBO-er verbonden aan het Rode Kruis. Ook dit jaar zijn wij weer van de partij bij de Two Rivers Marathon. Net als tien andere EHBO-ers van het Rode Kruis. Eentje staat bij de finish, eentje bij de kerk en acht bij de verschillende verzorgingsposten. Op iedere post twee mensen. Zo doen we dat. Uiteraard na goed overleg met Frederieke van de Two Rivers Marathon. Zij is verantwoordelijk voor de veiligheid.

Valpartijen met schaafwonden, kuitblessures, blaren maar ook reanimeren van mensen. Eigenlijk is het zo dat wij de eerste drie uur van een marathon niets te doen hebben. In de laatste uren zijn we echt nodig. Dat is elk jaar zo, helaas.”

“De eerste voorbereidingen zijn alweer in volle gang. De EHBO vrijwilligers hebben zich alweer bij mij gemeld. Meestal dezelfde vrijwilligers, dat is natuurlijk wel makkelijk zo’n ervaren ploeg. Je weet wat je aan elkaar hebt, als je dan toch in actie moet komen”, zegt Jaap met een glimlach.

Iets voor jou?

Ook dit jaar zijn we op zoek naar vrijwilligers om dit prachtige evenement in de Bommelerwaard te kunnen organiseren. Niet alleen EHBO-ers. Misschien zie jij meer in begeleidend fietser, opbouw start/finishterrein, verkeersregelaar, volgauto, uitzetten parcours, fotograaf, muziek etc. Hoe dan ook, je kunt kiezen wat jij wilt doen en wat bij jou past.

Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@tworiversmarathon.nl . Marieke neemt snel contact met je op. Zij is de coördinator voor de vrijwilligers. Op 6 februari loopt ze trouwens gewoon tussen de lopers om na de finish de medaille in ontvangst te nemen. Misschien wel uit jouw handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *