#run2rivers #2rivers2024

‘Hardlopen is eigenlijk een teamsport’

Voor de Two Rivers marathon heb je twee rivieren nodig. En nog twee andere hele belangrijke elementen: lopers én vrijwilligers. Die twee rivieren liggen er, de lopers schrijven zich weer massaal in. Maar ja,  zonder vrijwilligers geen prachtig evenement. Deze week: Henri Bolk, als pacer betrokken bij de marathon. Als je achter zijn vlaggetje aanloopt, loop je de marathon nét onder de magische grens van 4 uur.

“Wat zo mooi aan hardlopen is is dat het eigenlijk ook een teamsport is. Je loopt met elkaar, maar je bent verantwoordelijk voor jezelf. Dat spreekt mij zo aan. Ik vind het leuk om mensen te motiveren. Iets meer uit zichzelf te halen, op te peppen. Je helpt lopers de eindtijd te halen die ze zelf willen lopen. Als pacer ben ik natuurlijk wel bezig met de andere lopers. Dan is mijn taak om iedereen in mijn groep rond de vier uur te laten finishen en het liefst net onder de vier uur.”

Henri loopt al jaren, in 2015 liep hij zijn eerste marathon. “Mijn doel was toen, bij de finish komen met het gevoel: dit wil ik nog wel eens doen. En dat lukte. Ik kan de lange afstanden goed aan. Ik loop inmiddels ook ultra marathons. En zijn doel op 6 februari 2022? Ervoor zorgen dat de mensen die ‘achter hem lopen’ hùn doel halen: net onder de magische grens van 4 uur duiken. “Sluit je je bij mij aan? Dan gaan we het samen halen.”

Iets voor jou?

Ook dit jaar zijn we op zoek naar vrijwilligers om dit prachtige evenement in de Bommelerwaard te kunnen organiseren. Misschien zie jij meer in begeleidend fietser, opbouw start/finishterrein, verkeersregelaar, volgauto, uitzetten parcours, fotograaf, muziek etc. Hoe dan ook, je kunt kiezen wat jij wilt doen en wat bij jou past.

Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@tworiversmarathon.nl. Marieke neemt snel contact met je op. Zij is de coördinator voor de vrijwilligers. Op 6 februari loopt ze trouwens gewoon tussen de lopers om na de finish de medaille in ontvangst te nemen. Misschien wel uit jouw handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *